Dronning Margrethe overværer åbning af udstilling på Silkeborg Museum

03. juli 2009   |   Silkeborg Museum  |  Flere pressemeddelelser

Fredag formiddag deltog Dronning Margrethe og Prins Henrik sammen med omkring 250 gæster i åbningen af Silkeborg Museums særudstilling "Tollundmandens Verden - fra Bjældskovdal til Athen"

Regentparret på fiktiv rejse gennem fortidens Europa

 
Fredag formiddag deltog Dronning Margrethe og Prins Henrik sammen med omkring 250 gæster i åbningen af Silkeborg Museums særudstilling "Tollundmandens Verden - fra Bjældskovdal til Athen"


En synligt begejstret Dronning Margrethe deltog fredag formiddag i åbningen af den nye udstilling på Silkeborg Museum, "Tollundmandens Verden - fra Bjældskovdal til Athen".
Sammen med Prins Henrik kunne den arkæologisk interesserede dronning som de første tage rejsen gennem Europa for 2000-3000 år siden, og som "guide" havde regentparret en anden berømt dansker, Tollundmanden, der på udstillingen sendes på en fiktiv rejse: Han bryder op fra dagliglivet i sin midtjyske jernalderlandsby, Bjældskovdal, rejser mod syd gennem kelternes land til Antikkens Grækenland og møder på hjemrejsen både etruskerne og oplever centret for et nyt storrige blive opbygget: Rom.
Det sker alt sammen i museets udstillingslokaler, og undervejs på "rejsen" blev Dronnings Margrethe og Prins Henrik behørigt orienteret om udstillingens opbygning og mange klenodier af museumsdirektør Christian Fischer, Silkeborg Museum, og eksperter fra en del af de 20 museer, der har bidraget til den ambitiøse udstilling.
Forinden havde direktør for Ny Carlsbergfondet, Edvard Nørregård-Nielsen, holdt festtale under titlen "Vejen ad hvilken", og åbningens gæster kom også på en musikalsk rejse gennem Europa gennem smukt spil fra solister fra Den Jyske Sinfonietta.
De omkring 250 gæster kunne desuden opleve et af fortidens instrumenter, da komponist John Kenny, Edinburgh, blæste fanfare på og fortalte om en såkaldt carnyx, et keltisk horn fundet i Skotland. Det var dog klange fra en kopi, der ledsagede regentparret til åbningsceremonien i udstillingsteltet.


(( Billedtekster ))


Dronning Margrethe viste stor interesse for carnyxen, det gamle keltiste instrument, der her præsenteres af komponist John Kenny, Edinburgh, mens museumsdirektør Christian Fischer ser til. (Foto: Jørgen Ploug).


Regentparret på udstillingen i Silkeborg sammen med museumsdirektør Christians Fischer. Silkeborg Museum har i de seneste år flere gange præsenteret større internationale udstillinger, og den seneste er ingen undtagelse. Her forestiller man sig, hvad Tollundmanden kunne have oplevet på sin rejse gennem datidens Europa. (Foto: Jørgen Ploug).

Kontaktperson:

Museumsdirektør Christian Fischer

86821499

cf@silkeborgmuseum.dk

Afsender:

Silkeborg Museum

Hovedgårdsvej 7
8600 Silkeborg

86821499

cf@silkeborgmuseum.dk

http://www.silkeborgmuseum.dk