Det fynske øl-eventyr fortsætter!

16. marts 2013   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Årets danske Ølnyhed(er) er fra Ugly Duck Brewing Co i Indslev.

På Danske Ølentusiasters Generalforsamling den 16. marts viste det sig at Ugly Duck Brewing Co. ikke alene præsterede at have hele 4 øl med i finalen om Årets danske Ølnyhed(er), men også løb med sejren i begge kategorier. I kategorien op til 5,9% blev vinderen Simcoe & Chinook IPA og i kategorien på 6% og derover blev vinderen Imperial Vanilla Coffee Porter.

Ugly Duck Brewing Co. er Indslev Bryggeris kun et år gamle satsning på øl uden for deres traditionelle hvedeøl. I samarbejde med Martin Jensen fra det hedengangne Raasted Bryghus har de udviklet en række spændende øl, og det har altså vist sig at disse i høj grad er faldet i publikums smag.

Blandt mere end 750 danske ølnyheder fra mere end 100 bryggerier i 2012 slap imponerende 4 øl fra Ugly Duck Brewing Co. gennem nåleøjet og kom dermed til at udgøre en tredjedel af de 12 øl der var med i finaleafstemningen. Og Ugly Duck gjorde rent bord ved at vinde begge kategorier klart. I kategorien op til 5,9 % ABV lå Simcoe & Chinook IPA næsten fra start i spidsen, og endte med at have halvanden gang så mange stemmer som nr. 2. I kategorien over 6 % ABV var der mere kamp om førstepladsen. Under hele februar måneds afstemning lå tre øl side om side; Grisk fra Hornbeer, Christmas Ale fra Fur Bryghus og Imperial Vanilla Coffee Porter fra Ugly Duck Brewing Co., men i slutspurten tog sidstnævnte afstand og endte med at vinde med næsten hver tredje afgivne stemme.

I det hele taget klarede fynsk øl sig endnu en gang rigtig godt. Foruden de fire øl fra Ugly Duck havde Indslev Bryggeri også deres Mørk Hvede med i finalen og endelig var Bryggeriet Vestfyen for 7. gang i træk repræsenteret med deres årlige udgave af Willemoes Jul. Alt i alt satte fynske bryggerier sig på over 50 % af samtlige afgivne stemmer i finalen!

Hornbeer, som i 2011 vandt begge kategorier, måtte i år nøjes med en andenplads for Jule Gris(k) i kategorien op til 5,9 %, hvor Det lille Bryggeri tog tredjepladsen med en Chokolade Chili Porter, og en tredjeplads for Grisk i kategorien over 6,0 %, hvor Fur Bryghus tog andenpladsen med deres Christmas Ale.

...yderligere oplysninger på http://www.ale.dk/index.php?id=56

...læs mere i vedhæftede pdf-fil

Kontaktperson:

Anne-Mette Meyer Pedersen

61 30 17 62

anne-mette.meyer@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk