Det er for svært at få erstatning som kræftpatient

08. januar 2019   |   Lenschow Erstatningsretten  |  Flere pressemeddelelser

Ganske få kræftpatienter får erstatning efter tålereglen, selvom de oplever alvorlige komplikationer som følge af deres behandling for kræft. Nu går landets sundhedsminister ind i sagen.

Kræftpatienter skal stort set kunne tåle alt, når de behandles for deres sygdom. Hvis de i forbindelse med deres behandling får alvorlige og sjældne bivirkninger, har de umådeligt svært ved at få deres skader anerkendt og opnå erstatning efter den såkaldte ”tåleregel.”

Reglen handler om de komplikationer, som en given patient ikke skal kunne tåle eller forvente ved en given behandling. Kræftens Bekæmpelse og en række advokater med speciale i området er derfor bekymrede over den eksisterende praksis. En af dem er Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

”Hvis vi har et system, hvor man i forsvindende få sager opnår en erstatning trods alvorlige gener, er praksis nok blevet for streng,” siger advokaten, der efterlyser en nærmere undersøgelse af, hvorfor så få kræftpatienter får erstatning efter tålereglen.

Berit Møller Lenschow glæder sig derfor over, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby nu går ind i sagen.


Læs hele artiklen her


Kontaktperson:

Berit Lenschow

33608787

berit@erstatningsretten.dk

Afsender:

Lenschow Erstatningsretten

Bjerggade 4K
6200 Aabenraa

33608787

berit@erstatningsretten.dk

www.erstatningsretten.dk