Det endte i Jazz(-House)

17. november 2016   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Ny bog af Steen Meier

 

 

DET ENDTE I JAZZ(-HOUSE)
- OG DERMED BESLÆGTET MUSIK

Det endte i Jazz(-House) er en personligt beretning om et liv, der har udgangspunkt i de fattige efterkrigsår i 1950’ere – og ender med 17 år som formand for Copenhagen Jazzhouse.

Steen Meier fortæller om udviklingen i sit musikalske engagement, der startede hos en klaverfrøken i 1950’erne og om jazzen, der i særlig grad banede vejen for forfatterens mere intense fokus på musikken. Passionen for musikken har for Steen Meier skabt grundlaget for hans medvirken til udviklingen af flere forskellige musikskoler, opstarten af Rytmisk Konservatorium, Radio Jazz og ikke mindst Copenhagen Jazzhouse.

I Det endte i Jazz(-House) udfolder Steen Meier de kulturpolitiske betragtninger årene indenfor musikmiljøet har medført. Værket omfavner således det brede spænd mellem forfatterens personlige refleksioner og en historisk tidsrejse, der tegner et mere generelt billede af musikmiljøet gennem flere årtier.

Steen Meier fortæller i del II af Det endte i Jazz(-House) om den spæde start for Jazzhouse, og de mange mennesker der har lagt liv og sjæl i projektet. I anledningen af at Jazzhouse kan fejre 25 års jubilæum i 2016, har fotografen Jan Persson stillet 24 fantastiske fotos til rådighed i bogen, der viser et lille udsnit af de 3500 koncerter, der blev afholdt i Jazzhouse i Steen Meiers 17 år som formand.

”Det der gav projektet troværdighed var at initiativet udsprang af en udtalt bekymring for den danske jazzscene, der mobiliserede hundredvis af musikere, koncertarrangører, organisationsfolk, musikundervisere, og ganske almindelige mennesker der mente det var vigtigt at fastholde en international jazzklub i København, i årene efter Montmartres ejer Kay Sørensens død. [...]
På denne baggrund er fortællingen om Copenhagen JazzHouse de første 17 år, en fortælling om en kulturinstitution der hvilede på det fundament at hundredevis af mennesker følte et ejerskab til Copenhagen JazzHouse, gennem større eller mindre engagement, og gennem store og små bidrag til, at driften af klubben kunne fungere. Projektet var først og fremmest et kulturprojekt”

(s. 125)


Steen Meier
, Strandvejen 16C, 4.-tv. 2100 København Ø. Tlf. 20416042 http://meiermusic.dk - www.smcreative.dk


Steen Meier: Det endte i Jazz(-House)

ISBN: 978-87-93382-78-7
Bogen er på 236 sider og er udkommet d.10. nov. 2016
Vejl.pris: 245 kr.
Kan købes hos JazzCup, Gothersgade 107, Kbh. K.
og bestilles hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere
Udkommer også som e-bog


Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar. 

 

Kontaktperson:

Tom Ahlberg

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk