Den Franske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdte middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

11. oktober 2021   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, Fødevareminister Rasmus Prehn, tidligere fransk minister for landbrugsfødevarer, Guillaume Garot, og toneangivende fødevareaktører deltog i den traditionsrige middag med fokus på madspild, Annual International Stop Wasting Food Dinner 2021 som fandt sted på ambassaden, mandag d. 27 september 2021 i forbindelse med den nationale og internationale Madspildsdag.

Middagen er en årlig tradition i Danmark, hvor en ny ambassade hvert år tager stafetten og arrangerer en Stop Spild Af Mad-middag. I år var 3. gang middagen blev afholdt - og Den Franske Ambassade i Thotts Palæ på Kongens Nytorv fik stafetten i 2019 for sit mangeårige engagement i kampen mod madspild.

I 2018 afholdte H.E. Nederlandenes Ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, sammen med stifteren af Stop Spild Af Mad Selina Juul i samarbejde med Hollands Ambassade i København den første middag. I 2019 afholdte H.E. Sveriges Ambassadør i Danmark, Fredrik Jörgensen, sammen med stifteren af Stop Spild Af Mad Selina Juul i samarbejde med Sveriges Ambassade i København en tilsvarende middag.

Middagen – et minitopmøde om madspild med danske og internationale aktører – havde til formål at give inspiration til kampen mod madspild og fokusere på FN’s Verdensmål. Etienne Lemaitre, ambassadens køkkenchef, serverede en menu fremstillet af overskudsmad, fra bl.a. Folkekirkens Nødhjælps butik Wefood.

Til middagen, udover flere franske toneangivende aktører, var derudover hele tre andre Ambassadører blandt gæsterne: H.E. Sveriges Ambassadør Charlotte Wrangberg, H.E. Italiens Ambassadør Luigi Ferrari og fhv. H.E. Hollands Ambassadør Henk Swarttouw.

”Omtrent en tredjedel af den mad, vi producerer hvert år i verden, går til spilde. Det er i modstrid med vores vision om et bæredygtigt fødevaresystem og med Agenda 2030 og Verdensmålene,” udtaler H.E. Frankrigs Ambassadør i Danmark Caroline Ferrari.

“I årevis har Frankrig været førende inden for bekæmpelse af madspild. Ingen kan imidlertid knække kurven alene. Vi har brug for støtte fra alle interessenter: regeringer, virksomheder, velgørende organisationer og forbrugere. Derfor var det en sand ære og et privilegium for Den Franske Ambassade at være vært for den årlige Stop Spild Af Mad-middag, Annual International Stop Wasting Food Dinner og hjælpe Selina Juul og hendes forening i deres enestående bestræbelser på at sætte fokus på madspild og skabe forandring”.

Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, er meget taknemmelig over H.E. Frankrigs Ambassadør i Danmark Caroline Ferraris og Den Franske Ambassades engagement i kampen mod madspild:

“Jeg er beæret og taknemmelig over at H.E. Frankrigs Ambassadør i Danmark Caroline Ferrari og Den Franske Ambassade var i år vært for den succesfulde årlige Annual International Stop Wasting Food Dinner - og jeg takker for det gode samarbejde. Middagen bød på spændende inspirationsoplæg om madspild, engagerede diskussioner og et godt netværk på tværs at flere lande. Herfra skal der også lyde en stor tak til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, som var middagens æresgæst og var med til at sætte fokus på kampen mod madspild.”


______________________________________________________


Yderligere information:

Link til fotos:

https://www.pressesystemet.dk/umbraco/api/download/getfile?id=20520
https://www.pressesystemet.dk/umbraco/api/download/getfile?id=20521
https://www.pressesystemet.dk/umbraco/api/download/getfile?id=20522

Fotos er til fri afbenyttelse. Fotograf akkreditering: Keld Navntoft for Stop Spild Af Mad

Den Franske Ambassade i København:
Presseansvarlig Nathalie Deramat
Tlf.: +45 33 67 01 16
e-mail: nathalie.deramat@diplomatie.gouv.fr

Den Franske Ambassade takker sine leverandører for deres støtte til 2021-udgaven af Annual International Stop Wasting Food Dinner: tak til Wefood, Ingwersen, Fiskerikajen, Ma Poule, Letz Shop, La Fromagerie og Andersens Bageri for deres baguette valgt til "Danmarks bedste baguette 2021”.

Pressekontakt Stop Spild Af Mad:
Tlf.: +45 40 72 06 01
e-mail: info@stopspildafmad.org

Om Stop Spild Af Mad:
Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret i over 13 år. Stop Spild Af Mad er Danmarks største frivillige organisation mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad’s formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul har skrevet adskillige nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og er bl.a. bestyrelsesmedlem i Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD, medlem af den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. I 2020 blev Selina Juul kåret til Årets Europæer 2020 (Reader's Digest European of the Year 2020) af et af verdens største magasiner Reader's Digest. Se mere på www.stopspildafmad.org