Den Franske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholder middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

20. september 2021   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

H.K.H. Prinsesse Marie, Fødevareminister Rasmus Prehn, tidligere fransk minister for landbrugsfødevarer, Guillaume Garot og toneangivende fødevareaktører deltager i den traditionsrige middag med fokus på madspild, Annual International Stop Wasting Food Dinner 2021, som afholdes på ambassaden mandag d. 27 september 2021. Middagen afholdes i forbindelse med den nationale og internationale Madspildsdag.

Middagen er en årlig tradition i Danmark, hvor en ny ambassade hvert år tager stafetten og arrangerer en Stop Spild Af Mad-middag. Det er 3. gang middagen afholdes og sidst gav Sverige stafetten videre til Frankrig for sit mangeårige engagement i kampen mod madspild.

Middagen – et minitopmøde om madspild – har til formål at give inspiration til kampen mod madspild og fokusere på FN’s Verdensmål. Etienne Lemaître, ambassadens køkkenchef, vil servere en menu fremstillet af overskudsmad. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltager i Stop Spild Af Mad-middagen på baggrund af sit store og mangeårige engagement i kampen mod madspild.

”Omtrent en tredjedel af den mad, vi producerer hvert år i verden, går til spilde. Det er i modstrid med vores vision om et bæredygtigt fødevaresystem og med Agenda 2030 og Verdensmålene, ” siger Frankrigs Ambassadør i Danmark Caroline Ferrari. “I årevis har Frankrig været førende inden for bekæmpelse af madspild. Ingen kan imidlertid knække kurven alene. Vi har brug for støtte fra alle interessenter: regeringer, virksomheder, velgørende organisationer og forbrugere. Derfor er det en sand ære og et privilegium for Den Franske Ambassade at være vært for den årlige Stop Spild Af Mad-middag, Annual International Stop Wasting Food Dinner og hjælpe Selina Juul og hendes forening Stop Spild Af Mad i deres enestående bestræbelser på at sætte fokus på madspild og skabe forandring”.

Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, glæder sig over H.E. Frankrigs Ambassadør i Danmark Caroline Ferraris og Den Franske Ambassades engagement i kampen mod madspild: “Jeg er rigtig glad og beæret over at H.E. Frankrigs Ambassadør i Danmark Caroline Ferrari og Den Franske Ambassade vil være vært for den succesfulde årlige Annual International Stop Wasting Food Dinner - og jeg glæder mig meget til et godt samarbejde. Det er rigtig positivt at Frankrig forstærker fokusset på madspild ved denne vigtige begivenhed. Det er en glæde at se, at fokus på dette vigtige problem vokser på tværs af lande og nationaliteter.”


_____________________________________


Yderligere information til pressen:


Tid:
Mandag d. 27. september kl. 18:30 – af sikkerhedshensyn bedes pressen at være der kl. 17:45, hvor der vil være en kort pressebriefing.
Sted:
Den Franske Ambassade, Thotts Palæ, Kongens Nytorv 4, 1050 København K
Tilmelding:
Tilmelding nødvendig senest d. 24. september kl. 12.00 til:
Den Franske Ambassade, Nathalie Deramat, tlf.: 33 67 01 16, mail: nathalie.deramat@diplomatie.gouv.fr

Der er begrænset antal pladser og bekræftelse på tilmelding sendes efter tilmeldingsfristens udløb.

Pressekontakt Stop Spild Af Mad:
e-mail: info@stopspildafmad.org

Om Stop Spild Af Mad:
Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret i over 13 år. Stop Spild Af Mad er Danmarks største frivillige organisation mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad’s formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul har skrevet adskillige nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og er bl.a. bestyrelsesmedlem i Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD, medlem af den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. I 2020 blev Selina Juul kåret til Årets Europæer 2020 (Reader's Digest European of the Year 2020) af et af verdens største magasiner Reader's Digest. Se mere på www.stopspildafmad.org