De hvide nomader

01. marts 2007   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

'De hvide nomader' er en beretning om nødhjælpsarbejde i Kenya set fra danske rådgiveres perspektiv. Det er en roman, der beskriver forskellige bistandsprojekter i det østlige Afrika gennem hovedpersonen Dan Bøges samtaler og korrespondancer med andre rådgivere.

Poul Flemming: ’De hvide nomader’ - en beretning om nye og gamle nomader i Afrika
87-92032-27-3
Forlaget Aarstiderne
350 sider
250 kr.
Udkom i november 2006
Kan købes hos alle boghandlereFortællingen om de hvide nomader sætter fokus på udviklingen og livet i Kenya, som nogle danske rådgivere oplevede det, i en periode efter landets selvstændighed. Beretningen tegner et interessant portræt af de danske rådgivere og ulandshjælpere, og af deres stærke oplevelser i Østafrika. Læseren bliver inviteret med på en rejse, der både beskriver kenyansk kultur og historie, men som også beskriver bistandsprojekter og godgørende organisationsarbejde i det østlige Afrika. Bogen fungerer ikke kun som en roman, men også som en kulturel beretning og appellerer derfor både til romanlæsere og læsere, der interesserer sig for afrikanske forhold og den tredje verden. Romanen er skrevet fra hovedpersonen Dan Bøges synsvinkel. Gennem hans samtaler og korrespondancer med de hvide nomader, får læseren et indblik i hjælpearbejderens idealistiske og praktiske virke.

Forfatteren Poul Flemming var udsendt for Mellemfolkeligt Samvirke til Kenya fra 1981-1983, og han kommenterer i forhold til nødhjælpsarbejderne at: ’Vi var både idealister og praktiske folk. Vi troede på, at planlægning var den gode vej til fremtiden. At det nyttede noget at videregive vores erfaringer og vores viden.’ Forfatteren forstår, i kraft af sine egne oplevelser i Kenya, at sætte fingeren på pulsen i denne roman om nødhjælpsarbejde. Poul Flemming debuterede i 2005 med novellesamlingen ’Klub uden helte’.Yderligere oplysninger fås hos Forlaget Underskoven, tlf. 33 15 05 15
Med venlig hilsen

Rie Kooistra

Kontaktperson:

Rie Kooistra

33 15 05 15

rie@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Hyskenstræde 10
1207 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk