Danskernes digitale frisind fordummer smartgenerationen (Ny bog)

10. november 2016   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

Ny bog gør op med myten om, at børn og unge er digitalt kompetente, og giver 10 råd, der ruster dem til det digitale liv.

”Hvordan kom I på internettet, før der var computere?” spørger en pige sine forældre. Hun tilhører den første generation, der vokser op med smart teknologi i sandkassen, skolen og soveværelset.

Danske børn og unge er blandt de mest digitale i verden. Adgangen til digitale medier er gennemgribende i børns institutioner og hjem, og børnene vokser op i et digitalt frisindet land. Det viser Teknologiens testpiloter – 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid. I bogen undersøger medie- og uddannelsesrådgiver Camilla Mehlsen smartteknologiens indtog i børnehøjde.

 

Verdens smarteste generation

”Hvis vi sammenligner med resten af Europa, har danske forældre en laissez faire-tilgang til digitale medier. Samtidig møder børn i Danmark masser af digitale medier i uddannelsessystemet. Det gør danske børn til verdens ‘smarteste’ generation,” siger Camilla Mehlsen.

Et eksempel er, at 11-13-årige danske drenge har europarekord i antallet af daglige timer med computerspil. Eleverne bruger generelt mindre tid sammen med vennerne efter skoletid sammenlignet med andre europæiske børn.

”Børnene bliver mere eller mindre frivilligt teknologiens testpiloter,” siger Camilla Mehlsen.

 

Det digitalt kompetente barn

Børnene bliver imidlertid kun smartere af smart teknologi, hvis forældre og uddannelsesinstitutioner skruer op for digital dannelse.

”Digital mobning, nøgenbilleder på nettet og alt for mange passive timer foran en lille skærm er nogle af konsekvenserne af, at voksne i dag ikke er nok med i børns digitale liv og tror, at barnet er digitalt kompetent,” siger Camilla Mehlsen.

 

Teknologiens testpiloter er en forskningsbaseret debatbog om, hvad der kendetegner smartgenerationen, og hvilke kompetencer der er brug for i det 21. århundrede. I bogen giver Camilla Mehlsen 10 bud pa?, hvad der ruster børn og unge til en tid, hvor omfanget af smart teknologi accelererer.

 

”Et inspirerende, bredt dækkende og afbalanceret gennembrud”

– Læringsteoretiker Knud Illeris

 

 

Om forfatteren

Camilla Mehlsen er direktør for research- og medievirksomheden Mehlsen Media og ekstern konsulent for Danmarks Evalueringsinstitut. Hun skriver om digitale tendenser og uddannelse i bl.a. Politiken, Information og Kommunikationsforum. Hun står bag den prisbelønnede podcast MediaCast og den anmelderroste bog Globalisterne (Gyldendal 2007).

 

Kontakt til forfatteren

Tlf. 24912868

Mail: camilla@mehlsenmedia.dk

 


FAKTA OM BOGEN:

Teknologiens testpiloter - 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid

Af Camilla Mehlsen

Forord af Vincent F. Hendricks

Udkommer 10. november 2016

Pris: 250 kr.

212 sider

Udkommer også som e-bog


Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77, th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://www.forlagetmindspace.dk