Danske Ølentusiaster bakker op om Det Frie Øl

18. august 2017   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Det danske ølmarked skal være alsidigt og mangfoldigt. Det er vigtigt, at de små bryggerier kan hævde sig i konkurrencen med de store.

Det Frie Øl er et nyt manifest, der skal sikre et mangfoldigt udbud af øl og har forbrugeroplysning i fokus. 20 bryggerier slutter allerede nu op om manifestet. Danske Ølentusiaster bakker op om Det Frie Øl.

- Danskerne skal have mulighed for at vælge netop den øl, de ønsker. De små bryggerier er innovative og går forrest, når der udvikles nye øl. Vi risikerer, at markedet for specialøl bliver undermineret, når industribryggerierne sætter sig på markedet for specialøl, siger Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster.

Danske Ølentusiaster har gennem snart 20 år ønsket tydelig og præcis information om den enkelte øl. Først og fremmest information om ingredienser, på hvilket bryggeri øllet er brygget, og hvornår det er tappet. Det er glædeligt, at de ønsker indfries med manifestet.

- De små, danske bryggerier er innovative, men oplever en ulige konkurrence fra de store bryggerier, der satser kraftigt på at brygge særlige øl og markedsføre dem som specialøl. Samtidig sælges importeret main stream øl som specialøl. Forbrugerne har meget svært ved at skelne mellem specialøl fra de mindre bryggerier og industriøl. Forbrugerne ender som tabere – de betaler en høj pris for en main stream øl og får ikke, hvad de kan forvente, siger Hans Peter Jepsen.

De store bryggerier, danske og udenlandske, har fået øje på markedet for specialøl, ofte kaldet craft beer. Desværre bliver craft beer nogle steder anvendes om næsten alt, der ikke er er pilsnere i 0,33 liters pantflasker. Derfor er der behov for en ny betegnelse, der markerer, at øllet kommer fra et dansk bryggeri med lokal produktion.

Det  er glædeligt, at de danske bryggere, ligesom det er sket i USA og England, etablerer en mærkeordning, der sikrer, at forbrugerne kan skelne mellem specialøl fra bryggere og bryggerimastodonterne. Manifestet Det Frie Øl skal sikre et mangfoldigt udbud af øl og være garant for den særlige danske ølkultur. Det er en kamp, som Danske Ølentusiaster ser som hjerteblod.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger, der siden stiftelsen i 1998 har arbejdet for udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur. 

Kontakt:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster
Tlf.: 5151 2836 - mail: hans.peter.jepsen@ale.dk

Kontaktperson:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster

5151 2836

hans.peter.jepsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

4582 3400

sekretariat@ale.dk

http://www.ale.dk/