Dansk talent i spidsen for Royal Ballet of London

26. juni 2012   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

The Royal Ballet of London opfører Verdensballet på Gavnø Slot

Når The Royal Ballet fra London gæster Gavnø Slot denne sommer bliver det anført af danske Johan Kobborg, som har skabt overskrifter over hele verden. Han har danset på verdens førende scener, mange koreografer har skabt værker til ham, og han har stået i spidsen for spektakulære opsætninger af bl.a. Sylfiden, Napoli og Enetime.

Først som 16 årig kom han på Det Kgl. Teaters balletskole, og hurtigt stod det klart, at der her var tale om et helt specielt talent. Blot 3 år senere blev han en del af kompagniet på Kongens Nytorv i København og i 1994 udråbt til solodanser.

Siden er det gået slag i slag med engagementer over hele verden. Fra 1999 har basen været Covent Garden i London, hvor The Royal Ballet er hjemmehørende. Sideløbende har han været fast gæst hos Kirov-balletten, Bolshoi-balletten, Tokyo Ballet, Metropolitan i New York og La Scala i Milano.

Karrierens hidtidige højdepunkt kom i 2009, hvor Johan Kobborg blev nomineret til The Laurence Olivier Award. Nomineringen skyldes hans opsætning af Sylfiden på The Royal Ballet og hans fortolkning af Flemming Flindts ballet, Enetime.

VERDENSBALLET 2012

Gavnø Slot danner ramme om denne enestående forestilling. En række af verdens førende balletdansere giver forestilling på scenen i slotsgården med det gulkalkede slot som omkransende kulisse. Alle er solodansere ved The Royal Ballet of London anført af Alina Cojocaru og Johan Kobborg.

PRAKTISK INFORMTION

Sted: Gavnø Slot, Næstved

Tidspunkt: Lørdag den 14. juli kl. 20

Billetsalg: BILLETNET.DK