Dansk Folkeparti censurerer DSU’s annoncekampagne

12. maj 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

For halvanden uge siden lancerede Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) en annoncekampagne med budskabet om, at en stemme på Dansk Folkeparti er en stemme på Lars Løkke som statsminister. Det skabte vrede hos Kristian Thulesen Dahl, der kaldte kampagnen for løgn og manipulation, men fremfor at diskutere DSU’s kampagnebudskaber, har DF’erne nu stoppet annoncerne, i en strid om ophavsret.

”Vi har nu fjernet kampagnen og i stedet lanceret den i en ny DF-censureret udgave. Hundehvalp eller ej, så er budskabet lige så alvorligt som for 1,5 uge siden. Dansk Folkeparti støtter en statsministerkandidat, der vil det diametralt modsatte af dem, nemlig indføre brugerbetaling, sænke lønningerne og gennemføre nulvækst, der betyder færre offentligt ansatte.” siger Alexander Grandt Petersen.

Det er Dansk Folkepartis grafiker, Yvette Espersen, der desuden er gift med partiets udenrigsordfører Søren Espersen, der har ophavsrettighederne til hundehvalpen. Et billede hun har solgt til Dansk Folkeparti.

”Vi synes det er en ærgerlig måde at stoppe en vigtig politisk debat på. Det virker som om man vil få os til at holde kæft, fordi Thulesen Dahl ikke kan forsvare sit bluff. Dansk Folkeparti beskyldte DSU for at føre amerikaniseret valgkamp, fordi vi med fakta og konkrete citater løftede sløret for DF’s bluff. Hvis der er noget der er amerikansk, så må det da være at sagsøge hinanden, fremfor at tale om tingene. ” forklarer Alexander Grandt Petersen

De unge socialdemokrater var indforstået med ikke at trykke annoncerne igen, men er kede af at skulle fjerne kampagnen fra de sociale medier. Her havde mange danskere delt budskaber og brugte tid på at diskutere sagen på nettet.

Efter striden har DSU’erne nu besluttet at igangsætte en større dør-til-dør kampagne, hvor man med kampagnen i hånden vil ringe på dørklokker over hele landet for at tale med danskerne om DF’s bluff.

Annoncerne i deres nye censurerede form kan findes på www.tulleogløkke.dk/annoncerne . Man finder hele kampagnens indhold – annoncer, film og baggrundsnotater på hjemmesiden: www.tulleogløkke.dk.

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
1910 Frederiksberg C

40955300

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net