Dansk Autoværn leverer Danmarks højeste støjskærm til Kolding

19. februar 2019   |   Dansk Autoværn  |  Flere pressemeddelelser

Dansk Autoværn har for Barslund leveret og monteret en ca. 2 km lang støjskærm ved Bramdrupdam i Kolding. Støjskærmen er den hidtil højeste i Danmark og på store dele af strækningen er den helt op til 7 meter. Den skal reducere støjen fra den Sønderjyske Motorvej mod boligområder i Bramdrupdam.

Flere tusinde timer skaber støjskærm


Støjskærmen er monteret på til- og frakørselsrampen ved Bramdrupdam på Sønderjyske Motorvej. Projektet er så stort, at det med jordarbejde og støjskærmsmontage når op på flere tusinde mandetimer. Iflg. Vejdirektoratet vil støjskærmen ikke løse alle støjgener, men netop højden på skærmen er valgt for at få en god effekt. Der er afholdt møder med beboerne, hvor der har været lytteposter sat op til gengivelse af lyd før og efter støjskærmen.


Barslund godt tilfredse med DAV


Projektchef fra Barslund, Johan Laursen udtaler om samarbejdet med Dansk Autoværn: ”Vi har haft et godt samarbejde med Dansk Autoværn både i projekteringsfasen og i udførelsen. De har været proaktive, og jeg har stor tillid til deres folk.” Støjskærmen stod med en 6 ugers udskydelse i forhold til den første tidsplan klar den 31. januar. Skærmen er af typen 2B og består af perforerede aluminiumskasetter med lyddæmpende isolering. Som afslutning monteres der espallier.


Stor styringsopgave


Montagen af den høje skærm har fordret, at Dansk Autoværn i samarbejde med BSV Krantilbehør har udviklet et specialværktøj, så 4 støjskærmskasetter kan monteres ad gangen. Det minimerer antallet af løft i højden med 75%. Derudover er de 7 meter høje støjskærmssøjler monteret med en fjernstyret løftekrog, således at løftestroppen slipper den færdigmonterede søjle med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Logistikken omkring adgangsforholdene har været udfordrende. Store dele af skærmen er monteret på en arbejdsvej, som er etableret på bagsiden af skærmen. Med en presset tidsplan og rigtig mange folk på opgaven, har det været en stor styringsopgave. Bygherren er Vejdirektoratet og Kolding Kommune.


Dansk Autoværn 90 år og specialist


Dansk Autoværn fyldte i 2018 , 90 år og er specialist i sikkerhed på vejene. Tilbage i 1951 fik virksomheden internationalt gennembrud med opfindelsen af autoværn, som benyttes i hele verden i dag. Det gav en eksplosiv vækst og satte Dansk Autoværn på verdenskortet inden for trafiksikkerhed.
I dag forhandler og monterer virksomheden produkter inden for trafiksikkerhed, støjdæmpning og stål til byggeriet.


Kontakt

Adm. direktør Ulrik Toft Marcussen
Tlf. 8682 2900, mobil: 2630 7441
Mail: utm@davas.dk
    
    
Fotos

Støjskærm ved Bramdrupdam i Kolding


Kontaktperson:

Helle Simonsen

20657240

kontakt@pressesystemet.dk

Afsender:

Dansk Autoværn

Tietgensvej 12
8600 Silkeborg

86822900

utm@davas.dk

https://davas.dk