Danmarks største udstilling af tulipaner er sprunget ud

02. maj 2016   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

For 60 tyvende år i træk vises en halv million nye tulipaner frem i den smukt anlagte Gavnø Slotspark ved Næstved.

I mere end 60 år er folk valfartet til Gavnø Slot i maj måned for at se de ypperste præstationer indenfor forædlingens kunst af såvel nye som gamle tulipansorter.

Det er et helt ubeskriveligt syn, at se de mange tusinde tulipaner arrangeret i fantastiske effekter og farvespil, udtaler baronesse Helle Reedtz-Thott, som står bag de mange events, der hvert år arrangeres på Gavnø Slot.

Gavnøs slotsgartnere planlægger allerede i oktober måned næste års store udstilling af tulipaner. Hvert år skabes helt nye bede og formationer. Ikke to sæsoner er ens. Ialt en halv million tulipaner sættes skånsomt i jorden i oktober måned inden frosten sætter ind. Alle løg sættes i jorden med hænderne.


Ny udstilling om Gavnøs ejere gennem tiden

Baronessen står bag en udstilling om Gavnøs mest markante ejere gennem tiden, hvor effekter helt tilbage fra 1400-tallet udstilles. I 1398 købte Dronning Margrete den 1. øen og opførte et af de eneste to dominikaner klostre i Danmark for adelige kvinder.

I 1720 overtog Grev Otto Thott Gavnø, som ikke alene samlede godser, men også bøger, malerier og andre antikviteter. Hans enorme samling af 200.000 bøger grundlagde Det Kongelige Bibliotek. Omkring 1.000 malerier fra hans tid kan idag opleves på det gule rokokoslot.

Udstillingen kan opleves frem til september.

Tid og sted

Tulipanfestivalen blomstrer netop nu i maj måned.  Daglig åben fra kl. 10 - 17. 
Gavnø Slot og Slotspark, Gavnø 2, 4700 Næstved.

www.gavnoe.dk - der gives 10 % rabat på entréen ved køb på nettet.

 

 

 

 

Kontaktperson:

Lene Olofsson Pedersen

55700200

fonden@gavnoe.dk

Afsender:

Gavnø-Fonden

Gavnø 2
4700 Næstved

55700200

fonden@gavnoe.dk

http://www.gavnoe.dk