Danmarks største julemarked, Jul på Gavnø, fejrer 15-års jubilæum

03. november 2021   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

Oplev indbegrebet af klassiske juletraditioner i historiske rammer fra 1800-tallet, når store og små inviteres til at se, smage og nyde et ægte juleeventyr.

For 15 år siden inviterede baronessen på Gavnø Slot for første gang til Jul på Gavnø. Julemarkedet blev hurtigt et tilløbsstykke for gæster fra nær og fjern og har i mange år været Danmarks største julemarked. Omkring 150 udstillere fordelt over 6 historiske avlsbygninger fra 1800-tallet viser alt, hvad et ægte julehjerte kan begære. Forestil jer at passere den lille stenbro til øen Gavnø og se slottet åbenbare sig som den smukkeste kulisse. 


Lancering af årets julebryg og delikatesser 

Duften af gløgg og lune æbleskiver fylder luften og årets julebryg fra Slotsbryggeriet Gavnø er tappet og klar. Bryggeriet og de gamle avlsbygninger er fyldte med traditionelle hjemmelavede juledekorationer og nisser, julepynt, brugskunst, delikatesser, smykker, vin, spiritus m.m. Smagsprøver uddeles flittigt af de mange forskelligartede delikatesser. Sådan er et julemarked på Gavnø - traditionsrigt - ligesom det skal være.


Nostalgisk julemusik og børnesjov

Prins Jørgens Garde er med til at skabe den helt rette stemning med klassisk julemusik, når den er bedst. Nostalgisk julemusik vil desuden lyde overalt på det store julemarked til glæde for store og små.

 - Det fantastiske ved Gavnø er, at tidligere generationer har værnet om kulturarven og gjort det muligt for os at dele med de, der ønsker at se et halvt årtusindes historie med egne øjne, fortæller baronesse Helle Reedtz-Thott forventningsfuldt. - Overskuddet fra julemarkedet går, ligesom de foregående år, ubeskåret til restaurering af de fredede bygninger og historiske samlinger på Gavnø, slutter baronessen. 


Fakta om Jul på Gavnø 2021

1. weekend:

Fredag den 5. november kl. 15 - 20

Lørdag den 6. november kl. 10 – 16

Søndag den 7. november kl. 10 - 16

 

2. weekend:

Fredag den 12. november kl. 15 - 20

Lørdag den 13. november kl. 10 – 16

Søndag den 14. november kl. 10 - 16

 

Priser:

Voksen kr. 100 og børn kr. 35. Gratis for børn under 5 år.

 

Yderligere information:

Mail: jul@gavnoe.dk eller www.gavnoe.dk