Danmarks største japanske populærkultur-festival, J-Popcon, invaderer DGI-byen!

02. maj 2019   |   Foreningen J-Popkai  |  Flere pressemeddelelser

Fra den 17. til den 19. maj samles over 3.500 danske og udenlandske fans i DGI-byen for at komme helt tæt på den japanske populærkultur, når J-Popcon for 17. gang slår dørene op!

Anime, manga, musik, film, spil, kunst, mad, cosplay og rollespil; dét er kernen af japansk populærkultur og også emner, der har en voksende fanskare i vesten.

J-Popcon er en årlig festival, hvor både entusiaster og nysgerrige kan dykke ned i japansk populærkultur, møde andre mennesker med fælles interesser og opleve de helt særlige japanske attraktioner og traditioner, som J-Popcon tilbyder.

I år viser J-Popcon respekt til Tokyos svimlende mega-Metropolis fuld af vidunderlige kontraster med et “Moderne Tokyo” tema. Dette kommer til at blive afspejlet gennem dekoration og re-design af DGI-byens udvalgte områder ligesom kendte distrikter i Tokyo, ligesom udklædninger, konkurrencer samt indholdet af nogle af de events, som bliver afholdt.

Vi er særligt stolte af at byde velkommen til Atsuko Ishizuka, instruktør af store animehits som No Game No Life, Sakurasou no Pet na Kanojo og A Place Further than the Universe. Hun har arbejdet i animeindustrien i mere end 15 år hos det berømte animationsstudio Madhouse.

Foruden at fortælle om sin noget utraditionelle vej ind til den japanske animationsbranche fra oprindeligt at være kunststuderende, så vil hun skrive autografer og svare på spørgsmål i en Q&A session.


Et af højdepunkterne under festivalen er Danish Cosplay Championship, der er den danske kvalifikationsrunde til de store internationale konkurrencer. Vinderne af konkurrencen sendes til World Cosplay Summit i Japan, EuroCosplay Championships i England, European Cosplay Gathering i Frankrig og Nordic Cosplay Championship i Sverige for at repræsentere Danmark til de forskellige mesterskaber.

Cosplay er en sport og hobby, hvor udøverne kreerer og ifører sig imponerende kostumer, der er kopier af bestemte karakterer fra deres yndlingsspil, anime eller mangaserie. Kropssprog, mimik og personlighed for karakteren undersøges, og det hele kulminerer i en konkurrence, hvor udøveren fremfører deres version af karakterernes historie eller kendetegn på en scene foran et stort publikum og dommerpanel.

For cosplay-entusiasterne vil vi have nogle særligt inviterede cosplaygæster, Chech Cosplay fra Schweiz, Syrupcookie fra Nederlandene og Merry All-Nighter fra Finland, som vil agere dommere for Danish Cosplay Championship samt være værter for workshops og paneler om forskellige emner inden for cosplay.

Under festivalen kan man også besøge J-Popcons store Game Room for at prøve de nyeste konsolspil, klassiske retrospil, spændende kortspil, dansemåtter samt deltage i konkurrencer om, hvem der er den bedste gamer til de forskellige spil. Copenhagen Fighting Game Community (CPH FGC) afholder bl.a. en en større turnering i Tekken 7.
I år kan man møde spiludviklere bag det danskproducerede computerspil Arcadia Fallen, der først udkommer senere i år. Besøgende kan ekstraordinært også få lov til at prøve en demo af spillet, der blander munter, japansk anime-æstetik med den mørkere side af nordisk mytologi.


Nede i J-Popcons Artist Alley kan man f.eks. deltage i tegnekonkurrencer omkring det moderne Japan. Hvis man ikke tegner selv, men bare elsker at kigge på, kan man samme sted opleve tegnerne og illustratorerne fra Howling Riot, Studio!Wackart og mange, mange andre tegneentusiaster fra ind- og udland.

Hvis man går og mangler en bestemt manga, anime, katteører, heldragt eller simpelthen bare elsker de nuttede plysdyr og japansk merchandise, kan man som altid gå på jagt efter et godt køb i J-Popcons Dealer Room.

For yderligere oplysninger eller hvis I ønsker at skrive om eller besøge vores festival, kontakt venligst følgende e-mailadresse:
pr@j-popcon.dk

Vedlagte billeder
J-Popcon Logo -  png fil
J-Popcon kvindelig maskot “WingGirl” - tegner Kimmie Kawauchi -
KimiKawa
J-Popcon mandlig maskot “WingGirl” - tegner Kimmie Kawauchi - KimiKawa
Artist Alley 2018 - fotograf Troels Skov
Cosplay show 2018 - fotograf Troels Skov
Cosplay Show vindere 2018 foto 1 - fotograf Kasper Jacobsen
Cosplay Show vindere 2018 foto 2 - fotograf Brian Rocatis
Cosplaywalk 2018 – Thomas Schmidt
Dealer Room 2018 - foto 1 - fotograf Troels Skov
Dealer Room 2018 - foto 2 - fotograf Troels Skov
Game Room 2018 - fotograf Kasper Jacobsen
Madboder 2018 - fotograf Kasper Jacobsen
Diverse cosplayere - fotograf Kasper Jacobsen


For yderligere information kontakt:
Formand: Nicholas Christian Langkjær Ipsen
Telefon: +45 71 74 71 59
E-mail:
pr@j-popcon.dk  

Meddelelsen er udsendt af:
Foreningen J-Popkai
Hørsholmsgade 18B, 1.th
2200 København N

Telefon:  +45 71 74 71 59
E-mail:
pr@j-popcon.dkhttp://j-popcon.dk