Danmarks største Tulipanfestival fejrer 60 års Jubilæum

17. april 2018   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

Gavnø Slot åbnede slotsportene for offentligheden for 60 år siden med en enestående udstilling af tulipaner. Tulipanfestivalen er i dag et 'must-see' for tusindvis af blomsterglade haveentusiaster fra ind- og udland.

Lørdag den 28. april 2018 fejrer Gavnø 60-års Jubilæet ved en særlig festdag. Vinderen af Den Store Bagedyst, Andrea Søllested, vil kreere en særlig Gavnø Jubilæumskage i et arbejdende værksted i slotsparken, som dagens gæster gratis kan få lov at nyde. Den hemmelige recept på Gavnøs helt egen Jubilæumskage kan tages med hjem.

Tulipanfestivalen har gennem årene vokset sig større og er i dag Danmarks største Tulipanfestival. Flere hundrede tusinde blomsterløg lægges i jorden hvert efterår i oktober måned inden frosten sætter ind. Med hænderne! Hver sæson er nøje planlagt af Gavnøs Slotsgartnere og hvert år fremvises de ypperste præstationer indenfor forædlingens kunst. Ingen tulipanløg genanvendes. 

Dagens gæster vil på Jubilæumsdagen også kunne opleve Levende Historieformidling, når Dronning Margrete I og Greve Otto Thott fortæller den gode historie om Gavnø, og hvordan de hver især har sat deres præg på denne kulturperle, som er en del af Danmarks kulturarv.

 

Hestevognskørsel og ponyridning er blandt andre aktiviteter, ligesom slottet er åben for besigtigelse af fem helt nyrestaurerede stuer fra 1700-tallet.

Dagens program:

 Kl. 10          Slottet og slotsparken åbner

Kl. 12-14      Andrea Søllested kreerer Jubilæumskagen i et arbejdende værksted i                      slotsparken, og processen kan af dagens gæster opleves på nærmeste hold

Kl. 13           Levende Historieformidling v. guider i dragt. Begrænset pladser.

Kl. 14-16      Andrea Søllested uddeler gratis Jubilæumskage til de første 250 gæster.                       Så længe lager haves.

Tulipanfestivalen kan opleves fra 21. april – 27. maj 2018. Læs mere på www.gavnoe.dk