Danmarks stærkeste kampagnemaskine

07. maj 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

En måned gået – én måned tilbage. Valgkampen op til Europaparlamentsvalget d. 7. juni er godt i gang hos Danmarks største politiske ungdomsorganisation SF Ungdom. Plakatklister og uddelinger af valgpjecer fylder som altid meget – men de nye virale medier og en Danmarks-tour på fire hjul er også en vigtig del af kampagnen.

Pressemeddelelse fra SF Ungdom, torsdag d. 7. maj 2009

Danmarks stærkeste kampagnemaskine

 

Valgkampen op til Europaparlamentsvalget d. 7. juni er godt i gang hos Danmarks største politiske ungdomsorganisation SF Ungdom. Plakatklister og uddelinger af valgpjecer fylder som altid meget – men de nye virale medier og en Danmarks-tour på fire hjul er også en vigtig del af kampagnen.

En måned gået – én måned tilbage. SF Ungdoms europaparlamentsvalgkamp blev skudt i gang for præcis én måned siden, og om præcis én måned skal danskerne til stemmeurnerne. De unge folkesocialister tror på, at deres arbejde gør en forskel, selvom mange danskere stadig ikke er klar over, at der er et valg lige om hjørnet.

”Vi er jo godt klar over, at Europaparlamentsvalget ikke er det, der fylder mest i danskernes hoveder. Men problemstillinger som klima, grænseoverskridende kriminalitet og arbejdstagerrettigheder er jo ting, der berører de fleste, og vi kan også mærke, at de fleste er meget interesserede når de først finder ud af, hvad det egentlig er, det drejer sig om,” udtaler SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

Og man ved, hvad man taler om i SF Ungdom, hvor valgkampen allerede har været i gang i en måned.

”Ja, vi har jo allerede besøgt en lang række byer, lige fra X til X, og der bliver taget godt imod os alle vegne. Både af de lokale SF’ere og SFU’ere, der også er godt i gang med valgkampen rundt omkring, og af befolkningen,” forklarer landsformand Pelle Dam.

Ophængning af plakater og uddeling af valgpjecer har altid været nogle af de meste centrale ingredienser i enhver valgkamp. Og det er det stadigvæk – men der er også kommet ting andre til, påpeger Pelle Dam.

”De nye virale medier er også et vigtigt indsatsområde for os i denne valgkamp. Facebook, Twitter, YouTube og diverse debatfora på nettet skal være og er præget af SF’ere og SFU’ere, og det betyder enormt meget i en moderne valgkamp. Men plakatklister og morgenuddelinger er stadig centralt – og så er det for os altid en udfordring at finde en eller anden, der har et kørekort, så vi kan få vores kampagnebil kørt landet rundt,” forklarer Pelle Dam smågrinende.

De unge folkesocialister fører ikke kampagne for sjov. SF Ungdoms tidligere formand Emilie Turunen stiller op som nummer to på SF’s liste, og har dermed en realistisk chance for at blive valgt. Hun vurderer selv, at SFU’ernes indsats forbedrer hendes chance for at komme ind væsentligt.

”Der er ingen tvivl om, at det at have Danmarks stærkeste kampagnemaskine i ryggen – for det er SFU helt ubetvivleligt – betyder vanvittigt meget. (…)

For supplerende udtalelser, kontakt:

-          SF Ungdoms landsformand Pelle Dam på mobil 21 45 50 29 eller mail pelle@sfu.dk

-          SF Ungdoms EP-kandidat Emilie Turunen på mobil 26 79 05 51 eller mail emilie@sf.dk

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk