Danmark med i global indsats mod madspild

12. juli 2017   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

Danmark cementerer sin plads i den internationale kamp mod madspild – to danskere er nu med i den globale koalition mod madspild, Champions 12.3.

Barack Obamas tidligere køkkenchef i Det Hvide Hus Sam Kass, Unilevers globale direktør Paul Polman, Nestlé’s bestyrelsesformand Paul Bulcke, EU-Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis og leder af FNs miljøprogram UNEP Erik Solheim. Alle har de tilfælles, at de sidder i den globale koalition mod madspild, Champions 12.3.

I gruppen af internationale fødevareprofiler sidder fra Danmark Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen. Og den seneste udnævnelse til Champions 12.3 er stifter og bestyrelsesformand for Stop Spild Af Mad, Selina Juul, som fra Washington netop har modtaget invitationen til et medlemskab.

Champions 12.3 er en koalition af næsten 40 ledere på tværs af regeringer, erhvervsliv og civilsamfund. Gruppen er forpligtet til foranstalte aktiviteter, som reducerer madspild og fødevaretab, og som dermed bidrager positivt til opfyldelsen af FN’s bæredygtighedsmål Sustainable Development Goal 12.3. Dette mål for bæredygtighed er at halvere al verdens madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord inden året 2030. Hollands regering samt World Resources Institute i Washington D.C. udgør sekretariat for Champions 12.3.

Danmark har i mange år gjort sig positivt bemærket i kampen mod madspild på den internationale scene, og i disse uger fejrer Danmarks største bevægelse mod madspild Stop Spild Af Mad 9 års fødselsdag. Bevægelsen bragte fokus på madspild i Danmark og er partner i FN’s globale initiativ SAVE FOOD, partner i FAO/UNEP kampagne Think.Eat.Save og er nævnt i flere FN-rapporter og publikationer om madspild.

Bevægelsens stifter Selina Juul er medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild, EU Platform on Food Losses and Food Waste, og er bidragsyder til den globale protokol mod madspild, The Food Loss & Waste Protocol, sammen med flere internationale partnere. Protokollen har til formål at standardisere målingen af madspild og fødevaretab gennem hele værdikæden fra jord til bord.

Alle medlemmernes arbejde i Champions 12.3 foregår på frivillig basis, og det næste globale Champions 12.3 møde finder sted til efteråret i USA, i forbindelse med FN's generalforsamling i New York.

 

 __________________________________

 

Yderligere information:

Link til Champions 12.3:
https://champions123.org/the-champions/


Champions 12.3 - World Resources Institute, Washington D.C., USA:

Jillian Holzer - jholzer@wri.org - tlf.: (001) 202-729-7754

 

Stop Spild Af Mad:

Pressetelefon 40 72 06 01 - presse@stopspildafmad.org - www.stopspildafmad.org

 

Om Stop Spild Af Mad:

Stop Spild Af Mad er Danmarks største bevægelse mod madspild målt på antal af danske og internationale medieomtaler, antal af aktiviteter og antal af følgere på sociale medier. Stop Spild Af Mad blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragt Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad's formål er at arbejde nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild.

Kontaktperson:

Stop Spild Af Mad

40 72 06 01

presse@stopspildafmad.dk

Afsender:

Stop Spild Af Mad

c/o Integra, Kongens Nytorv 28, 2. sal
1050 København K

40 72 06 01

presse@stopspildafmad.org

http://www.stopspildafmad.org