DSU’s forbundssekretær får Nina Bang-prisen

06. oktober 2016   |   DSU  |  Flere pressemeddelelser

Maj Jensen Christensen, forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, har her til aften fået Nina Bang-prisen. I sin takketale talte hun bl.a. om kvinder i politik: "Vi skal ikke lære kvinderne at spille på mændenes banehalvdel. Vi skal ændre spillets regler!", lød det.

DSU’s forbundssekretær Maj Jensen Christensen har her til aften modtaget Nina Bang-prisen. Prisen blev uddelt i anledning af 150-året for Nina Bangs fødsel. Det skete på Arbejdermuseet i København.

Prisen er i år givet til unge kvinder, der har vist politisk forståelse for de svageste i samfundet. Og valget faldt altså på den organisatoriske chef for Danmarks cirka 2500 unge socialdemokrater.

I sin takketale tordnede Maj Jensen Christensen mod Venstre-regeringens skæve politik: ”Med den regering, vi har nu, er der virkelig brug for mennesker med politisk forståelse for de svageste i samfundet. Regeringen har det jo tydeligvis ikke. Når regeringen indfører en ny fattigdomsydelse og skærer i børnechecken, og når Lars Løkke siger, at kontanthjælpsloftet er en udstrakt hånd til de arbejdsløse, så viser de med al tydelighed, at de ingen forståelse har for de svageste i vores samfund.”

Ud over det politiske fokus brugte Maj Jensen Christensen anledningen til at mane myter i jorden om kvinder i politik, ikke mindst ideen om, hvordan kvinder skal opføre sig i politik, hvis de vil frem.

”Vi lærer kvinder at være lidt mere som mændene i jakkesæt, så de bedre kan klare sig i det politiske spil. Vi lærer kvinderne at spille på mændenes banehalvdel. På den måde lærer vi unge kvinder og unge mænd, at der i politik kun er plads til én slags menneske. En med spidse albuer og høj stemme. Sådan bliver vores samfund og vores demokrati aldrig rigere. Vi skal ikke lære kvinderne at spille på mændenes banehalvdel. Vi skal ændre spillets regler!”, afsluttede hun fra talerstolen.

Nina Bang-prisen gives ikke hvert år, men på mærkedage og jubilæer for Danmarks første kvindelige minister, Nina Bang. Tidligere modtagere af prisen er fx Mette Touborg og Winni Grosbøll, der modtog prisen i 2014 ifm. 90-året for Nina Bangs udnævnelse som minister. Tidligere har Mette Frederiksen og Christine Antorini fået prisen. Foruden Maj Jensen Christensen har Amalie Utzon fra Ungdommens Røde Kors også fået prisen i år.

Maj Jensen Christensen er 26 år gammel, bor på Nørrebro og blev i april valgt som forbundssekretær i DSU. Hun har været aktiv i foreningen i en årrække, bl.a. som næstformand i foreningen i to år. Hun har derudover en fortid som sekretariatsleder i Netværket af Ungdomsråd og er uddannet bachelor i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation fra CBS. Hun er født og opvokset uden for Randers. 

 

CV for Maj Jensen Christensen

2016-: Forbundssekretær i DSU
2015: Bachelor i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation fra CBS
2014-2016: Næstformand i DSU
2012-2014: Sekretariatsleder i Netværket af Ungdomsråd (NAU)
2015 og 2011: Kampagneleder for Maja Panduro (S)
Har været medlem af DSU og Socialdemokratiet siden 2005
Født i 1990

Kontaktperson:

Maj Jensen Christensen

40955400

mjc@dsu.net

Afsender:

DSU

Kigkurren 8D, 3.tv.
2300 København S

je@dsu.net

http://www.dsu.net