DSU-formand til Løkke: Gem din politik for Obama

12. maj 2016   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)  |  Flere pressemeddelelser

Når Lars Løkke på fredag skal til middag med den amerikanske præsident, bør han ifølge DSU-formand Lasse Quvang Rasmussen lade sin uambitiøse nedskæringspolitik blive derhjemme. Han mener ikke, at Løkkes politik på velfærd, klima og udviklingsbistand lever op til det positive billede, som Obama har af Danmark.

”Det klogeste, Lars Løkke kan gøre, når han skal mødes med Obama i morgen, er at lade sin uambitiøse nedskæringspolitik blive på hylden derhjemme på Slotsholmen. For når Obama vil mødes med Løkke, er det jo ikke, fordi han vil høre, at Løkke-regeringen er ved at afmontere meget af det, som er selve grunden til, at Løkke overhovedet bliver inviteret til Det Hvide Hus,” lyder det fra forbundsformanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Lasse Quvang Rasmussen.

Baggrunden for mødet mellem den amerikanske præsident og de nordiske stats- og regeringsledere er ifølge ambassadør Rufus Gifford, at Obama er vild med de nordiske lande og mener, at de igen og igen viser vejen for verden, bl.a. på klimaområdet.

”Hele verden kigger mod Danmark. Vi har været i centrum i den amerikanske valgkamp indtil videre. Men alt det, som vi bliver beundret for ude i verden, er Løkke og vennerne på højrefløjen i gang med at pille fra hinanden. Tag bare vores grønne førerposition. De danske ambitioner på klima- og energiområdet er blevet sat ned med de slækkede klimamål og en langsommere udfasning af kul og naturgas. Det sker alt imens USA netop er ved at skrue op for klimaambitionerne,” siger Lasse Quvang Rasmussen og fortsætter:

”Se også på vores berømte og stærke velfærdsmodel, som nu udfordres kraftigt af milliardbesparelserne på uddannelse og kommunale velfærdsforringelser. Se på vores internationale ansvar generelt. Ulandsbistanden sættes ned, og meget af det, der er tilbage, skal så bruges herhjemme på at finansiere flygtninge. Det kan da umuligt være sådan vi skal være et forbillede for USA,” afslutter DSU-formanden.

Til mødet i Washington med Barack Obama deltager også statsministrene fra Norge, Sverige og Island samt den finske præsident.

DSU-formanden har i dag (12/5) et indlæg i Politiken ”Løkke, her er tre gode råd til dit møde med Obama”, hvori han har samme budskab og giver tre konkrete råd til statsministeren inden turen til Det Hvide Hus.

 

Yderligere information:

Kontakt DSU’s forbundsformand Lasse Quvang Rasmussen på tlf. 40 95 53 00

Kontaktperson:

Lasse Quvang Rasmussen, Forbundsformand for DSU

40955300

lqr@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)

Kigkurren 8D, 3. tv
2300 KBH S

40955300

dsu@dsu.net

http://dsu.net