DSU vil vinde de etniske unge

23. juni 2011   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) går målrettet efter at hverve unge med etnisk minoritetsbaggrund, og er overbevidst om at de bliver afgørende i kampen for en ny regering.

DSU har i juni måned i gang sat kampagnen: ”Du gør forskellen”, der aktivt henvender sig til unge med anden etnisk baggrund end dansk. Kampagnen skal besøge de største så kaldte ”ghettoer” i Danmark, og møde en gruppe af unge, der er vant til at blive skældt ud og stigmatiseret af politikerne.

”I DSU tror vi på at demokratiet er stærkest, når alle grupper i samfundet deltager på lige vilkår. Og i stedet for at tale om integration og unge med minoritetsbaggrund, vil vi tale med dem.” siger Jonas Manthey Olsen, næstformand for DSU.

Kampagnen har til formål at få flere medlemmer i DSU med anden etnisk baggrund, og gøre lige netop disse unge aktive i valgkampen. Alt for mange sociale boligområder har en lavere valgdeltagelse end landsgennemsnittet, og alt for mange med indvandrerbaggrund undlader at stemme. Undersøgelser viser at disse grupper i meget høj grad vil stemme på Socialdemokraterne, derfor er de afgørende for DSU at få i tale.

Jonas Manthey Olsen forklarer hvorfor DSU ser et stort potentiale: ”Det er klart at mennesker, der tilhører en minoritet i Danmark, vil stemme på Socialdemokraterne og oppositionen. Vi kæmper for reel ligestilling, vil afskaffe starthjælpen og andre diskriminerende tiltag fra regeringen. Opgaven for os er, at få folk til at stemme, og minde dem om at det gør en forskel”.

En øget fokus på vælgere med minoritetsbaggrund, vil altså kunne give det afgørende udslag i en tæt valgkamp, men vigtigst for DSU er inddragelsen i demokratiet. DSU’s første prioritet er at engagere flere unge med anden etnisk baggrund i DSU og i politik, fordi det er vigtigt for demokratiet.

”Unge med minoritetsbaggrund skal blive aktive i politik fordi de gør en forskel, og fordi vi har brug for dem. Vores samfund har brug for at de er med, og der er brug for at de for en tydeligere stemme” afslutter Jonas Manthey Olsen.

Kampagnen vil besøge landets største byer, og ghettoområder henover sommeren samt og frem mod valget.

Kontaktperson:

Jonas Manthey Olsen

20960992

jmo@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
2000 Frederiksberg

72 300 880

dsu@dsu.net

http://dsu.net