DSU vil straffe unge sexkøbere

08. april 2011   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom kræver forbud mod køb af sex. DSU’erne finder det alarmerende, at nye tal viser, at unge i stigende grad finder de acceptabelt at købe sex hos prostituerede. Samtidig melder en række af landets bordeller om mange unge besøgende. Det skal et forbud lave om på, mener de unge socialdemokrater.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom kræver forbud mod køb af sex. DSU’erne finder det alarmerende, at nye tal viser, at unge i stigende grad finder de acceptabelt at købe sex hos prostituerede. Samtidig melder en række af landets bordeller om mange unge besøgende. Det skal et forbud lave om på, mener de unge socialdemokrater.

MetroXpress kan i dag berette, at næsten 200 unge inden for den seneste uge har købt sig til sex på ti af landets bordeller. Samtidig viser undersøgelser fra Servicestyrelsen, at næsten hver fjerde unge mand overvejer at gå til en prostitueret. Det er et alarmerende tal, mener Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, som vil have indført et forbud mod køb af sex:

”Køb af sex er udnyttelse af et andet menneske og derfor helt uacceptabelt. De prostituerede gør jo ikke det her fordi de synes det er sjovt, men fordi de er tvunget til det af omstændighederne. Derfor er det også meget bekymrende, at så stor en andel af de unge mænd mener det er i orden at købe sex, og ligefrem overvejer selv at besøge en prostitueret. Vi ønsker at kriminalisere køb af sex, først og fremmest for at skabe en generel holdningsændring blandt de unge om, at det ikke er i orden at købe et andet menneske til sex”, lyder det fra DSU-formand Peter Hummelgaard Thomsen.

DSU har længe ønsket at kriminalisere sexkøb. Ungdomsorganisationen var i 2009 kraftigt medvirkende til, at Socialdemokraterne efter lang tids internt debat valgte at ændre holdning på området og nu støtter et forbud. Peter Hummelgaard Thomsen henviser blandt andet til erfaringer fra Sverige, hvor man for år tilbage indførte et forbud mod køb af sex. Det har i dag skabt en holdningsændring blandt de unge svenske mænd.

”Jeg er overbevidst om, at vi vil se et lignende mønster i Danmark. Man har i mange år snakket om kampagner og oplysning, men intet af det har virket. Et forbud vil sende et klart signal til især de unge om, at det ikke er okay at gå til prostitueret. Ligesom man tilbage i 1990’erne afskaffede revselsesretten og skabte en holdningsændring blandt forældre om, at det ikke er i orden at slå sine børn.”

Peter Hummelgaard Thomsen understreger, at et forbud om sexkøb selvfølgelig ikke skal stå alene, men være ledsaget af en lang række andre initiativer.

”Et forbud skal selvfølgelig kombineres med en række sociale initiativer for at hjælpe de piger, som i dag sidder fast i prostitution. Det er en stor socialpolitisk udfordring. Men det kan ikke være rigtigt, at Danmark efterhånden er det eneste land i Norden, hvor det er fuldt lovligt at besøge prostituerede. Vi er allerede nu på vej til at få en kedelig status som hovedstad for sexturisme, og er samtidig et oplagt mål for menneskesmugling”, slutter Peter Hummelgaard Thomsen.

Kontaktperson:

Peter Hummelgaard Thomsen

40955300

ph@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
2000 Frederiksberg

72 300 880

dsu@dsu.net

http://dsu.net