DSU til S: Stop Støjbergs smykketyveri

22. december 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Venstre vil konfiskere penge, smykker og andre værdigenstande som led i nye stramninger på flygtningeområdet. Forslaget er behæftet med så mange usikkerheder, at de unge socialdemokrater nu advarer moderpartiet om at give sin opbakning til regeringens forslag.

DSU-formand Alexander Grandt Petersen udtaler: ”Regeringens håndtering af det her forslag har været en total fadæse. Først forklarede Søren Pind at det skam kun var flygtninge med kufferten fuld af diamanter, der ville blive ramt, nu kan regeringen så ikke engang sætte konkrete beløb på de værdier der skal konfiskeres. Det virker fuldstændig vilkårligt og helt afhængig af hvilken betjent asylmodtageren møder ved grænsen. Støjberg skaber jo maksimal forvirring omkring det her. Det skal Socialdemokratiet ikke deltage i.”

Regeringens argument om at sidestille reglerne for flygtninge og for danskere på offentlig forsørgelse er i følge DSU’erne et falsum. Et argument nogen socialdemokrater også har bragt frem i debatten.

”Man kan få den opfattelse, at det bare handler om at skabe ens regler for asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere. Hvis det var sådan, så ville vi jo ikke være vidende til al den virak. Mig bekendt er den maksimale formue 10.000 og ikke 3000 kr for kontanthjælpsmodtagere, ligesom kommunerne altså ikke gennemfører ransagninger for at undersøge om fru Hansen har kontanter i puderne eller halskæder i skrinet. ” forklarer Alexander Grandt Petersen.

Han tvivler på, at forslaget overhovedet vil have en effekt, på tilstrømningen. I stedet er der tale om en belastning af politiets arbejde i en i forvejen krævende situation.

”Socialdemokraterne har ganske fornuftigt sagt, at man er bekymret for antallet af flygtninge der kommer hertil. Det er jeg også, men mange Socialdemokrater vil også være enige med mig i, at her har vi at gøre med ren symbolpolitik. Partiet må altså ud af busken og kritisere regeringen i den her sag. Vi skal lægge klar afstand til al slags horribel symbolpolitik, der på ingen måde bidrager til, at Danmark kan få styr på tilstrømningen.” udtaler Alexander Grandt Petersen

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Kigkurren
2300 København S

72300880

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net