DSU til Dansk Byggeri: Drop jeres ynk og ansæt lærlinge

29. april 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Tusindvis af unge står og mangler en praktikplads. Alligevel vil Dansk Byggeri have hårdere krav til ledige håndværkere. Det er helt urimeligt, når Dansk Byggeri på ingen måde lever op til deres ansvar for at uddanne fremtidens håndværkere.

”Jeg vil opfordre Dansk Byggeri til at lægge krævementaliteten på hylden og komme i arbejdstøjet for, at flere unge får sig en læreplads. Først kræver de håndværkerfradrag og nu skal de ledige så have en tur med pisken. Hvis alle Dansk Byggeris medlemmer en gang for alle begyndte at ansætte lærlinge, så ville de ikke have noget problem.” udtaler Alexander Grandt Petersen, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

Knap 2000 unge er i dag i skolepraktik inden for byggeriet og masser af unge dropper ud af deres erhvervsfaglige uddannelse, fordi virksomhederne ikke ansætter dem. Det er en bombe under arbejdsmarkedet og en skandale for en hel ungdomsgeneration.

”Det er jo dybt uforståeligt, at vi er ved at tabe en hel ungdomsgeneration, samtidig med at arbejdsgiverne begynder at tale om flaskehalse og mangel på arbejdskraft. Det er desværre symptomatisk for dansk erhvervsliv, at der tænkes alt for kortsigtet. Hvis man ikke uddanner mens der er nedgang i ordrerbøgerne, så må de betale en dyr pris, når det først begynder at gå bedre.” forklarer Alexander Grandt Petersen

I DSU er tålmodigheden med virksomhederne ved at rinde ud. ”Hvis virksomhederne ikke frivilligt vil komme til truget, så må vi jo lave systemet om og stille skrappere krav. Det må være et punkt i et nyt socialdemokratisk regeringsgrundlag” udtaler formanden for de unge socialdemokrater.

For yderlige kommentarer, kontakt forbundsformand for DSU; Alexander Grandt Petersen, 40 95 53 00, agp@dsu.net

Hør mere om Dansk Byggeris udspil her: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-morgen-2015-04-29/#!/

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
1910 Frederiksberg C

40955300

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net