DSU præsenterer legendarisk filmplakat: Mette ”Jedi” Frederiksen mod Kvotekejser Løkke!

20. maj 2019   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)  |  Flere pressemeddelelser

Med lyssværdet i hånden er Mette ”Jedi” Frederiksen klar til at kaste sig ind i ”Velfærdskrigen” på DSU’s nye filmplakat.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) lancerer traditionen tro en satirisk filmplakat i valgkampen, der sætter fokus på valgets absolutte hovedpersoner. Dette års filmplakat er inspireret af Star Wars-sagaen, og fortællingen er ikke til at tage fejl af:

”Velfærdsstaten ligger i ruiner. Ombord på Dødsstjernen lægger Kvotekejser Lars Løkke Rasmussen og hans tro væbner Darth Thulesen Dahl skumle planer for Grådighedens Imperium. Med et enkelt tryk på knappen udsletter de sygehuse på galaksens mindst befolkede planeter, alt imens de suger kraften ud af offentligt ansatte. Alt håb for værdig tilbagetrækning for nedslidte synes fortabt. Alt håb for investering i uddannelse er lysår væk. Til gengæld sænkes registreringsafgiften på dieseldrevne luksus-stjernekrydsere.

Men fællesskabets kraft er stærk.  Kun Mette Jedi Frederiksen og hendes velfærdsriddere kan redde galaksen. Og ombord på Tusindårsfalken er Henrik Solo Larsen og Dan the Wookie-man klar med nye politiske tiltag, som med hyperfart kan redde velfærden. Må fællesskabet være med dig!”.

Ifølge forbundsformand Frederik Vad Nielsen er temaet for årets filmplakat ikke tilfældigt:

- ”Velfærdskrigen” er det helt rigtige billede på den valgkamp vi står midt i. Vores velfærd er presset helt i bund over hele landet, med store nedskæringer på unges uddannelser. Kampen om valget er også kampen om velfærden. Vi har lavet plakaten for at vise danskerne, at vi har brug for en ny regering, der prioriterer velfærden. Samtidig gør det ikke noget med et satirisk indslag i valgkampen, udtaler DSU-formand Frederik Vad Nielsen.

DSU’s filmplakater er en tradition der går tilbage til slutningen af 1980’erne i Anker Jørgensens tid som statsminister. Her blev han præsenteret som James Bond og damernes ven. Sidenhen har Anders Fogh og Pia Kjærsgaard haft hovedrollerne på flere plakater med ”Titanic”- og ”Dirty Dancing”-tema. Ved de sidste to folketingsvalg har fokus været Lars Løkke Rasmussens bilagsager på ”Klovn”- og ”Game of Thrones”-plakaten. 

For første gang i rigtig mange år handler DSU’s filmplakat ikke om de politiske modstandere, og ifølge Frederik Vad Nielsen er det helt bevidst:

- Vi har lavet tre filmplakater med Lars Løkke Rasmussen, og det er lidt ærgerligt at blive ved med at sparke til en mand der konsekvent ligger med hovedet nede i asfalten. Nu venter vi bare på at den tørre bankmand fra Herning, Kristian Jensen, tager over. Hans stålfaste tro på at han en dag kan blive statsminister for Danmark er så absurd, at der ligger en masse god satire gemt der. Samtidig er Mette Frederiksen den første statsministerkandidat fra Socialdemokratiet siden Anker Jørgensen, der har haft sine ungdomspolitiske rødder i DSU. Det er vi stolte af!

Filmplakaten er vedlagt denne pressemeddelelse. Den kan bestilles på DSU’s hjemmeside www.dsu.net.

Mød DSU på Nørreport Station kl. 13.00 hvor vi uddeler filmplakaten. DSU’erne vil også være at finde på gader og stræder i henholdsvis Hillerød, Holbæk, Svendborg, Ballerup, Odense, Esbjerg, Skive, Aalborg og Aarhus, hvor alle kan få et gratis eksemplar med hjem.

For yderligere information kontakt Frederik Vad Nielsen på tlf.: 22 41 87 34 eller på mailadressen fvn@dsu.net

Kontaktperson:

Frederik Vad Nielsen

22418734

fvn@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)

Kigkurren 8D, 3.tv
2300 København S

22418734

dsu@dsu.net

www.dsu.net