DSU og DUI Leg & VIRKE: Stram Kurs er ikke velkommen på Ankersminde

21. september 2020   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)  |  Flere pressemeddelelser

En ulykkelig fejl har betydet, at Stram Kurs er lykkedes med at booke sig ind på kursusejendommen Ankersminde på Fyn. DSU og DUI LEG & VIRKE beklager dybt og bookingen bliver nu aflyst.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og DUI-LEG og VIRKE ejer sammen kursusejendommen Ankersminde i Vissenbjerg på Fyn. En tidligere folkeskole, som i de senere år er blevet gennemrenoveret og egner sig perfekt til kurser, landsmøder, lejrture og andre arrangementer.

Udlejningen af Ankersminde administreres til daglig af DUI’s sekretariat. Her er der beklageligvis sket en stor fejl, idet partiet Stram Kurs – som er stiftet af den kontroversielle højreekstremist Rasmus Paludan – tilsyneladende har fået lov til at afholde deres såkaldte rigskongres den 9.-11. oktober på Ankersminde.

Det er en fejl Ankersminde og Ankersmindes bestyrelse undskylder for. Stram Kurs’ politik og værdier strider imod Ankersmindes værdigrundlag i en sådan grad, at man ikke kan tillade, at Stram Kurs afholder sin rigskongres på stedet. Derfor er det nu blevet meddelt Stram Kurs, at partiet alligevel ikke kan få lov at leje Ankersminde.

Forbundsformanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) udtaler:

”Det er en meget rystende fejl, som aldrig må gentage sig igen. Til sommer skal vi afholde 10-årsmarkeringen af det forfærdelige terrorangreb på Utøya. Vi vil ikke kunne markere den tragedie på samme grund, som Stram Kurs afholder Rigskongres. Også derfor kan vi selvfølgelig ikke tillade, at Ankersminde skal danne ramme om en rigskongres i et højreekstremt parti som Stram Kurs. Vores kursusejendom er opkaldt efter Anker Jørgensen, og han ville rotere i sin grav hvis vi ikke fik stoppet det arrangement”, siger DSU’s forbundsformand Frederik Vad, der også er bestyrelsesformand for Ankersminde

Forbundsformand for DU LEG & VIRKE udtaler:

”Det er dybt beklageligt, at der er sket en sådan administrationsfejl fra vores side. Fremover kommer der til at være en langt stærkere forankring af administrationen i forhold til udlejningen på DUI’s sekretariat. Vi ønsker et Ankersminde med plads til mange forskellige slags foreninger og organisationer, men de skal leve op til Ankersmindes værdigrundlag. Det gør Stram Kurs på ingen mulig måde. ”, siger DUI-formand Ann Urbrand.

For yderligere kommentarer kan du rette henvendelse til DSU’s forbundsformand, Frederik Vad, der er formand for Ankersmindes bestyrelse. Tlf.nr.: 22 41 87 34

Kontaktperson:

Frederik Vad Nielsen

22418734

fvn@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)

Kigkurren, 8D, 3. sal
2300 København S

22418734

fvn@dsu.net

http://www.dsu.net