DSU jorder Liberal Alliance til kommunalvalget

21. november 2013   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Kommunal- og regionsrådsvalget blev en bragende succes for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, der med 38 mandater er blevet større end på landsplan Liberal Alliance.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har med stærke politiske budskaber og et velsmurt kampagneapparat sikret sig et kanonvalg til årets kommunal- og regionsrådsvalg. Hele 38 unge socialdemokratiske kandidater i alderen 18-30 år blev valgt til landets by- og regionsråd. Det er rekord for DSU siden vedtagelsen af den nye kommunalreform i 2005;

”Vi kan ikke få armene ned af glæde over, at så mange af vores seje kandidater er blevet valgt. Rigtig mange kommunalbestyrelser er ret grå i toppen, og ungdom er virkelig en mangelvare i lokaldemokratiet. Derfor er det opmuntrende, at så mange kommuner landet over nu får glæde af dygtige unge socialdemokrater. Jeg er overbevist om, at DSU’erne nok skal være en inspiration og indpiske masser af virkelyst i deres lokalområder”, udtaler DSU’s forbundsformand Camilla Schwalbe.

Samtidig fryder man sig i DSU over, at der rent faktisk er blevet valgt flere DSU’ere ind i landets kommunalbestyrelser, end der er valgt kandidater fra Liberal Alliance. Anders Samuelsens parti lykkedes nemlig kun med at få 33 mandater i landets kommuner; 

”Det er jo lidt sjovt, at vi som en ungdomsorganisation med begrænsede midler kan få flere kandidater ind, end et etableret parti med millioner af Saxo Bank-penge i ryggen. Men det viser noget om, hvad der trods alt er vigtigst i dansk politik, nemlig at have politiske visioner og mod. At vi får så mange kandidater valgt ind, tegner rigtig godt for Socialdemokratiet i fremtiden”, afslutter DSU-formanden.

For yderligere information, kontakt DSU-formand Camilla Schwalbe på tlf. 40955300 

Kontaktperson:

Camilla Schwalbe

40955300

cs@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7, 4. sal
1910 Frederiksberg C

23363693

cs@dsu.net

http://www.dsu.net