DSU holder 90-års jubilæumsreception

09. december 2010   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) fylder 90 år. Det fejres i eftermiddag med stor jubilæumsreception hos LO. Blandt gæsterne vil være en række fremtrædende politikere, der har startet deres politiske karriere i DSU.

Hans Hedtoft, H. C. Hansen, Jens Otto Krag, Per Hækkerup, Anker Jørgensen, Mette Frederiksen, Morten Bødskov og Henrik Sass Larsen. Listen over såvel tidligere som nuværende top-socialdemokrater, der har startet deres politiske engagement i DSU, er lang. Siden DSU blev stiftet i 1920, har organisationen spillet en fremtrædende rolle på den politiske scene. Ikke kun som talentfabrik for unge socialdemokrater, men i lige så høj grad i forhold til at dagsorden blandt ungdommen.

”Vi er meget stolte af det arbejde, DSU har udrettet de seneste 90 år. Men vi gror ikke fast i fortiden. Derfor tager vi os i dag tid til at fejre de mange års kamp for et mere retfærdigt Danmark, mens vi i morgen atter knokler løs for at vinde det kommende folketingsvalg”, lyder det fra DSU’s nuværende Forbundsformand, Peter Hummelgaard Thomsen.

Blandt gæsterne til jubilæumsreceptionen vil være såvel nuværende som tidligere DSU-medlemmer, blandt andet forhenværende statsminister Anker Jørgensen, der var aktiv i DSU Sundby under besættelsen. Også en lang række folketingsmedlemmer og venner fra fagbevægelsen vil lægge vejen forbi receptionen, for at markere de mange års fælles arbejde. Ifølge DSU-formanden har der alle årene været en rød tråd i DSU’s arbejde:

”DSU har altid været dem, som er gået forrest. Dengang var DSU’erne dem, som gik forrest i kampen mod nazisterne og kommunisterne. I dag er vi dem, som går forrest når der skal føres valgkamp, hvad enten det handler om at introducerer nye valgkampsformer i Danmark, som vi fx gjorde det i kommunalvalgkampen, hvor vi besøgte 250.000 danske husstande.”

Ved receptionen vil der være taler ved DSU’s Forbundsformand, Peter Hummelgaard Thomsen, Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, LO’s formand, Harald Børsting samt Niels Enevoldsen, formand for DSU 1970-1974.

Receptionen afholdes i eftermiddag hos LO, Islands Brygge 32D, 2300 København S fra kl. 14.00-16.30.

Kontaktperson:

Peter Hummelgaard Thomsen

40955300

ph@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
2000 Frederiksberg

72 300 880

dsu@dsu.net

http://dsu.net