DSU: Ugandisk homolov skal have konsekvenser

01. marts 2012   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) kræver konsekvenser for den danske udviklingsbistand til Uganda, hvis landets parlament vedtager den omstridte og dybt krænkende anti-homolov.

De unge socialdemokrater vil ikke acceptere udviklingsminister Christian Friis Bach linje om, at Uganda kan forbyde homoseksualitet uden sanktioner fra dansk side.

Danmark er en af de allerstørste bidragsydere til Uganda, og derfor har vi et særligt ansvar for at skride ind, mener DSU’s næstformand Jonas Manthey Olsen:

”Vi kan ikke bare fortsætte med at sende millioner af kroner til Uganda, hvis man rent faktisk gennemfører så markant et brud på menneskerettighederne. Danmarks bistand betyder enormt meget for landet, og vi må være villig til at bruge den indflydelse.”

Man kan frygte at Vestens trusler eller konsekvenser vil forværre situationen for homoseksuelle i Uganda, men situationen kan kun blive værre, hvis loven vedtages. Anti-homoloven, der endnu en gang er under behandling i Ugandas parlament, vil dog ikke bare kriminalisere homoseksualitet, men også indføre dødsstraf som yderste konsekvens for landets åbne homoseksuelle.

DSU mener at verdenssamfundet må se lige så alvorligt på krænkelser af homoseksuelles rettigheder, som menneskerettigheder i øvrigt.

”Hvis vi forestiller os at et land, ville kriminalisere 10% af befolkningen på baggrund af deres religion eller hudfarve, havde reaktionerne meget muligt været anderledes. Danmark kæmper for menneskerettighederne i alle andre sammenhænge, derfor holder regeringens passivitet i dette spørgsmål ikke” udtaler Jonas Manthey Olsen.

Tidligere har Vestens fordømmelser og trusler mod Ugandas regering sat en stopper for vedtagelsen af anti homoloven. Derfor mener DSU at Danmarks eneste mulighed, er at tage udviklingsbistanden i brug som politisk middel til at stoppe loven. 

 

Kontaktperson:

Jonas Manthey Olsen

20960992

jmo@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)

Danasvej 7
1910 Frederiksberg C

72300880

dsu@dsu.net

http://dsu.net