DSU: Regeringen er ligeglade med Uganda

28. april 2011   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

I Uganda bliver demonstranter overfaldet og beskudt, og oppositionspolitikere fængslet. På trods af en årlig støtte på 250 mio. Kr. fra Danmark til demokrati og udvikling, så er der ingen reaktion fra den danske regering. DSU kræver handling!

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) mener at Danmark bør gå forrest og sætte situationen i Uganda på dagsordenen i FN og EU. Uganda er en af de største modtagere af dansk ulandsbistand, og derfor har vi også et ekstra ansvar når det går galt, og basale menneskerettigheder krænkes. Præsident Musevenis overgreb imod befolkningen og politiske modstandere må stoppes, og der skal presses på for demokratiske reformer.

”Det ugandiske folk ønsker demokrati og forandring, og det er vores ansvar at støtte deres legitime krav i Uganda som i resten af verden. Mens Vesten er dybt engageret i Mellemøsten, synes politikerne nærmest blinde for situationen i Afrika” siger næstformand for DSU Jonas Manthey Olsen.

DSU støtter aktivt de demokratiske kræfter i Mellemøsten og Nordafrika, men oprørene i Uganda fortjener samme opmærksomhed og opbakning.

I to uger har protesterne over det nyligt overståede præsidentvalg og uretfærdigheden i Uganda været tiltagende, men det har ikke givet genlyd i Vesten. Uganderne protesterer fredeligt, men styret har svaret igen med grov vold og arrestationer. Tilmed er lederen af det demokratiske parti, Nobert Mao, igen blevet fængslet uden grund.

”I Uganda er der ingen universelle rettigheder. Rettighederne afhænger af hvad regeringen finder passende - frihed til forsamling og ytringsfriheden kan kun bruges ved tilladelse fra regeringen. Derfor er Uganda en politistat.” udtaler Samuel Muyizzi Mulindwa, Generalsekretær i Uganda Young Democrats (UYD), der selv har været overfaldet af politiet under demonstrationerne.

DSU forventer at en kommende socialdemokratisk regering vil være langt mere opmærksom på Afrika end den borgerlige regering har været.

”Ulandsbistanden skal hæves til 1% af BNP, men vi må ikke bare lukke øjnene, når først pengene er sendt af sted, som regeringen gør nu i Uganda. Danmark skal spille en langt mere markant diplomatisk rolle og sætte demokrati og fattigdomsbekæmpelse i Afrika øverst på dagsordenen.” afslutter Jonas Manthey Olsen.

DSU samarbejder med UYD og er tilstede i Uganda netop i disse dage, for at afsøge mulighederne for at igangsætte et projekt, der skal støtte de demokratiske kræfter i landet.

Kontaktperson:

Jonas Manthey Olsen

20960992

jmo@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7, 3.
1910 Frederiksberg C

72300880

dsu@dsu.net

http://dsu.net