DSU: Mø, spil din Israel-koncert for fuld hammer

11. marts 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

De seneste dage har en række aktivister og meningsdannere på den yderste venstrefløj pladeret for, at sangeren Mø bør boykotte Israel og stoppe hendes koncert i Tel Aviv til maj. Det vækker kritik hos de unge socialdemokrater, der bønfalder kunstneren om at bruge sin mikrofon for fred.

”Hver gang vi har med Israel at gøre, så har den yderste venstrefløj slået automatpiloten til. Boykot, boykot, boykot, råber de. Men som kunstner er det dummeste man kan gøre da at pakke mikrofonen væk” udtaler Alexander Grandt Petersen, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

De unge socialdemokrater er dybt optaget af den israelske besættelse af Gaza og Vestbredden og har af flere lejligheder opfordret statsminister Helle Thorning-Schmidt til en langt hårdere kurs over for israelerne.

”Vi vil have, at besættelsen bringes til ophør. Det råber vi op om herhjemme, ligesom vi skal gøre det i Israel. Mø har fået sin helt egen scene. Brug nu den scene til at tale om fred og lyt ikke til de ukonstruktive aktivister langt ude på venstrefløjen. Det bedste der kunne ske for besættelsesmagten er hvis vi bliver væk og lader dem være i fred. Tro det eller ej, men der er faktisk tusinder og atter tusinder af israelere der ønsker fred. Tal, syng og provokér Israels højrefløj. ” forklarer Alexander Grandt Petersen

De unge socialdemokrater har et mange årigt samarbejde med den palæstinensiske organisation Fatah, ligesom de er i tæt kontakt med fredspolitikere i Meretz og Arbejderpartiet.

For yderlige kommentarer, kontakt forbundsformand for DSU; Alexander Grandt Petersen, 40 95 53 00, agp@dsu.net

 

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
1910 Frederiksberg C

72300880

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net