DSU: Liberal Alliance vil forgylde velhavende studerende

16. april 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Står det til Liberal Alliance, så skal du kunne tjene lige så mange penge du evner ved siden af din SU. Det er tude tosset og offentlig bistand lige ned i lommerne på de mest velhavende unge, advarer Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

”Man skulle tro, at Samuelsen var i en uhellig jagt på unge stemmer, eller også er det helt bevidst, at Liberal Alliance vil gøre de mest velhavende studerende endnu rigere, ved at fjerne grænsen for, hvor meget man kan tjene ved siden af en SU.” udtaler Alexander Grandt Petersen, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

De unge socialdemokraterne ønsker at værne om SU-systemet. For at støtten har sin berettigelse, så kræver det, at bidraget gør en konkret økonomisk forskel. Den forskel forsvinder ved at give studerende med fuldtidsarbejde og høje indtægter større andel i de offentlige støttekroner.

”Normalt vil Liberal Alliance jo skære ned i ydelserne, selv for de svageste. Ja tidligere har partiet talt om at SU’en skulle være lånefinansieret. Nu vil partiet så vende op og ned på den sociale balance, så studerende med de højeste indtægter kan få et større rådighedsbeløb, i stedet for at se på levevilkårene for de fattigste. Det hænger ikke sammen.” forklarer Alexander Grandt Petersen

DSU understreger, at man må forvente at studerende arbejder ved siden af studiet, men hvis de studerende samtidig skal kunne passe undervisningen, så må der være en grænse for hvor mange penge man kan tjene ved siden af studierne, og dermed hvor mange timer den enkelte kan arbejde.

For yderlige kommentarer, kontakt forbundsformand for DSU; Alexander Grandt Petersen, 40 95 53 00, agp@dsu.net

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
1910 Frederiksberg C

72300880

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net