DSU Købehavn: Stop hetzen mod billige boliger i København, Troels Lund Poulsen!

17. februar 2016   |   DSU København  |  Flere pressemeddelelser

I forbindelse med de igangværende planlovsforhandlingerne har regeringen bebudet, at de vil rulle billigboligloven tilbage. Det vil betyde markant dyrere boliger i København. DSU København opfordrer derfor Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen til at stoppe hetzen mod billige boliger i København.

’’De borgerlige politikere siger, at det handler om Københavneri. Men virkeligheden er, at det handler om almindelige mennesker med almindelige indkomster uden store formuer, som skal have en mulighed for at få en bolig i København. ,” udtaler formanden for DSU København, Nilly Taheri.
DSU København tropper derfor op med et personligt brev til hvert folketingmedlem med et krav om ikke at smadre Københavns boligmarked og derved gøre det endnu svære for unge mennesker at få en billig bolig i Hovedstaden.
”København skal være en by for alle. Der er hvert år rigtig mange unge, der flytter til København og har svært ved at finde en billig bolig, med mindre de har forældre der kan betale for dem. For os og ungdommen er det helt essentielt, at København stadig skal være en mangfoldig by for alle,” udtaler Nilly Taheri.
Tal fra Københavns kommune viser, at loven ville have skabt 3.600 nye almene boliger over de næste ti år. Med regeringens lovændring falder det til jorden, hvilket får DSU København til at råbe vagt i gevær.
’’Vi kæmper benhårdt for, at København ikke skal ende som Paris og London, hvor det kun er de rigeste, der kan få en fod ind på boligmarkedet. Hvis regeringen får held med at tilbagerulle billig-bolig-loven, så signalerer de også, at deres ønske er, at København kun skal være for de rigeste,’’ slutter Nilly Taheri.

 

Aktionen på Christiansborg vil finde sted torsdag d. 18. februar kl. 9. DSU’erne mødes på trappen foran Folketinget og vil derefter aflevere de personlige breve til alle folketingsmedlemmerne.

Kontaktperson:

Nilly Taheri

28571157

nilly.taheri@gmail.com

Afsender:

DSU København

Kigkurren 8D, 3. TV
2300 København S

28571157

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net