DSU: Grib ind mod www.arbejdsudleje.dk

14. september 2010   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) retter en kraftig kritik mod www.arbejdsudleje.dk, der udlejer ungarske landbrugsmedhjælpere til danske virksomheder. Foreningen kræver, at beskæftigelsesministeren træder i karakter, og sikrer ordentlige forhold.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) retter en kraftig kritik mod www.arbejdsudleje.dk, der udlejer ungarske landbrugsmedhjælpere til danske virksomheder. Foreningen kræver, at beskæftigelsesministeren træder i karakter, og sikrer ordentlige forhold for landbrugsmedhjælperne.

”Det er moderne slaveri, det vi er vidner til. Vi har at gøre med et firma, der lader ungarerne bo flere måneder i campingvogne. Samtidig er der er ingen øvre arbejdstid, så medarbejderne kan blive tvunget til at arbejde i alle døgnets timer. Det lyder ikke som en bondegårdsferie, jeg ville tage på!” udtaler Peter Hummelgaard Thomsen, formand for DSU

For helt ned til 65 kroner i timen kan danske landmænd få ungarske arbejdere til at muge ud i staldene, plukke jordbær eller fodre svin. Ifølge ejeren af arbejdsudleje.dk, tjener han cirka 30 kroner af denne timeløn. Det har fået DSU op i det røde felt, der kræver politisk handling:

”Det er groft løntrykkeri over for de danske landarbejdere, og det er lige så grov underbetaling af de ungarske”, siger DSU’s forbundsformand Peter Hummelgaard Thomsen, der nu kræver beskæftigelsesministeren på banen for at få stoppet www.arbejdsudleje.dk:

”Det er jo helt åbenlyst, at det ikke er acceptabelt for de mange danske arbejdsløse, at man importerer underbetalt arbejdskraft på slavelignende vilkår. Hvis beskæftigelsesministeren overhovedet interesserer sig for danske lønmodtageres forhold, må hun få arbejdsudleje.dk stoppet med det samme. Arbejdsudleje.dk er en ulækker svinesti, der skal muges ud i”, slutter Peter Hummelgaard Thomsen.

Kontaktperson:

Peter Hummelgaard Thomsen

40955300

ph@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
2000 Frederiksberg

72 300 880

dsu@dsu.net

http://dsu.net