DSU: Diskrimination skal bekæmpes med handling!

01. marts 2022   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Diskrimination skal ikke alene bekæmpes med slagord og forargelse, men også med handling. Derfor foreslår DSU en række handlingspunkter, der skal komme diskriminationen til livs i det danske samfund.


Debatten om racisme og diskrimination ender ofte i et status quo, hvor flotte ord ikke bliver efterfulgt af handling. Derfor fremlægger Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) en række handlingspunkter, der skal komme diskriminationen til livs.


”Diskrimination mod mennesker med anden etnisk baggrund end dansk er fuldstændig uacceptabelt og skal ikke tolereres. Derfor foreslår vi i DSU en række konkrete forslag, der skal bekæmpe diskrimination i nattelivet, på arbejdspladsen og uddannelsesinstitutionen samt på boligmarkedet”, siger DSU’s forbundsformand Frederik Vad.


Et af punkterne i DSU's forslag handler om, hvordan vi kommer diskriminationen til livs i nattelivet - et fokuspunkt DSU allerede har været bannerfører for. Tilbage i 2014 lavede DSU #RetTilRespekt-kampagnen, der netop satte fokus på diskrimination i nattelivet.


”I DSU har vi tidligere haft succes med #RetTilRespekt-kampagnen, der kom til, fordi et af vores medlemmer oplevede at blive nægtet adgang til et diskotek på grund af sin hudfarve. Problematikken eksisterer desværre stadig, og det er et udtryk for manglende handling. Derfor vil DSU presse på for, at man fratager alkoholbevillingen fra barer og natklubber, der gentagne gange diskriminerer unge mennesker på baggrund af deres etnicitet eller hudfarve”, siger Frederik Vad, og fortsætter:


”Men diskrimination sker ikke kun i nattelivet. Folk med anden etnisk baggrund end dansk har også sværere ved at finde bolig eller få et arbejde og en læreplads. En løsning kan være anonymiserede bolig- og jobansøgninger, men det er lige så vigtigt, at vi drager virksomheder til ansvar og sortlister dem i et offentligt og tilgængeligt register, hvis de gentagne gange dømmes for diskrimination. Det er på tide, at flotte gloser følges op med handling, så alle får en reel mulighed for at leve deres liv i fællesskab med deres medmennesker.”

 

For yderligere kommentarer kan du kontakte forbundsformand Frederik Vad på tlf. 22 41 87 34.

 

Læs hele udspillet her.

Kontaktperson:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

22246862

dsu@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Ramsingsvej 30
2500 Valby

22246862

kasper.enevoldsen@dsu.net