DSU: Det må være muligt at få tag over hovedet!

17. september 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Den seneste tid har været præget af historier om unge mennesker, der må bo på venners sofaer og i værste tilfælde på herberger, på grund af den massive boligmangel i de store byer. Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) har fået nok, og vil bruge weekendens Socialdemokratiske kongres til at råbe moder partiet op.

”Det er fuldstændigt uacceptabelt at unge mennesker skal starte deres studieliv som hjemløse. Det må kunne lade sig gøre at sikre tag overhovedet til de unge mennesker der kommer til studiebyerne til en pris, der er til at betale,” udtaler DSU’s forbundsformand Alexander Grandt Petersen.

De unge socialdemokrater har i forbindelse med weekendens socialdemokratiske kongres lavet et politisk udspil til en ungepolitik, der skal tage hånd om de mange udfordringer den unge generation har, herunder den massive mangel på billige ungdomsboliger.

”Vi burde for det første fastsætte et prisloft på 3000 kr. om måneden for ungdomsboliger, så det er til at betale for et stramt SU-budget. Men det er ikke nok. Der mangler simpelthen boliger. Vi foreslår at der bygges mindst 10.000 nye ungdomsboliger i de byer hvor behovet er størst. Det er vores forslag, som vi håber partiet vil tage debatten op, og presse på for en løsning på boligmanglen,” forsætter Alexander Grandt Petesen.

Opråbet er en del af et større udspil fra de unge socialdemokrater, der skal skabe en mere ungdomsvenlig linje hos moderpartiet. Forslagene fra DSU drejer sig om alt fra uddannelse, boligmarkedet og arbejdsliv til behandlingen af psykisk sårbare unge. ”Ungeløftet” som udspillet kaldes lanceres i forbindelse med Socialdemokratiets kongres i weekenden, hvor der ganske utraditionelt ikke skal behandles noget større politisk program.

”I DSU har vi masser af politik på hjertet. Når partiet ikke selv fremlægger noget, så gør vi. Vi tror faktisk at vores forslag kan vinde ganske meget gehør. Vi håber at starte en intern debat om, hvordan vi igen tager unges bekymringer alvorligt.” fortæller Alexander Grandt Petersen

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Kigkurren 8 D 3 tv
2300 København S

72300880

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net