DSU: 5 ungekrav til Mette Frederiksen

15. september 2015   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

De unge socialdemokrater er træt af indholdsløse socialdemokratiske paroler. Derfor kommer DSU med en række forslag til S-toppen, der igen skal gøre partiet interessant overfor unge vælgere. Mange unge står dagligt med massive udfordringer, som Socialdemokratiet må tage seriøst. Forslagene kommer op til en S-kongres, hvor der ellers ikke er lagt op til store politiske vedtagelser.

”Der er stadig alt for mange, der aldrig får sig en uddannelse. I de største byer er boligmanglen enorm og priserne urimelige. Aldrig har så mange unge bukket under for stress og depressioner og unge bliver i stigende grad misbrugt på arbejdsmarkedet” forklarer Alexander Grandt Petersen, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom om baggrunden for DSU’s ungeforslag, også kaldet ’Ungeløftet’.

DSU mener, at det er en socialdemokratisk forpligtelse at sikre, at kommende generationer har flere muligheder, større frihed og stærkere fællesskaber end tidligere. Ifølge de unge socialdemokrater går det den forkerte vej.

”Vi ser i øjeblikket en alt for stor polarisering blandt danske unge. Mens nogen får mange flere muligheder er der mange andre, der frygter fremtiden, fordi hverdagen er blevet mere utryg. Det kan også ses på valgresultatet, hvor Dansk Folkeparti i dag er et lige så stærkt parti hos de unge, som vi er. Nu lægger vi konkrete forslag frem til, hvordan unges liv og fremtid kan forbedres. Hvis parolen om, at vi kan gøre i morgen bedre end i dag ikke bare skal være tom snak, opfordrer vi på det kraftigste partiet til at adoptere vores forslag”.

Forslagene fra DSU drejer sig om alt fra uddannelse, boligmarkedet og arbejdsliv til behandlingen af psykisk sårbare unge. Og selvom forslagene er møntet på ungdommen, så kommer bedre levevilkår for unge hele samfundet til gavn, understreger Alexander Grandt Petersen: ”Når vi taler om at decentralisere uddannelserne, så er det jo også et svar på en helt anden debat, nemlig, at vi skal gøre mere for Udkantsdanmark. Det samme gælder jo vores forslag om at droppe boligskattestoppet og begynde at beskatte gevinsterne ved boligsalg. I det lange løb gør vi det billigere for alle mennesker at finde et sted at bo”.

Ungeløftet lanceres i forbindelse med Socialdemokratiets kongres i weekenden, hvor der ganske utraditionelt ikke skal behandles noget større politisk program.

”I DSU har vi masser af politik på hjertet. Når partiet ikke selv fremlægger noget, så gør vi. Vi tror faktisk at vores forslag kan vinde ganske meget gehør. Vi håber at starte en intern debat om, hvordan vi igen tager unges bekymringer alvorligt. Ellers er vi bange for at miste en hel generation af potentielle socialdemokratiske vælgere. Det kan partiet ikke være tjent med.” fortæller Alexander Grandt Petersen

 

Her er de fem forslag:  

  • Uddannelserne skal decentraliseres
  • Skat på gevinster ved boligsalg
  • 10.000 nye ungdomsboliger til max 3000 kr.
  • Forbyd nultimerskontrakter og udnyttelse af vikarstillinger
  • Færre unge med stress og depressioner

Du kan læse hele oplægget i den vedhæftede fil. 

 

For spørgsmål, kontakt Alexander Grandt Petersen, formand for DSU, 40 95 53 00, agp@dsu.net

 

DSU’s forslag til en samlet ungdomsplan er vedhæftet.

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Kigkurren 8 D 3 th
2300 København S

40955300

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net