Calvex lancerer kalvefoder og MælkeTaxa til grise

11. januar 2018   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Mælk på pilleform og en kendt mælkevogn i nye omgivelser er blandt Calvex’ spændende nyheder på NutriFair i Fredericia

Calvex A/S fra Skive bringer i forbindelse med NutriFair et helt nyt produkt på markedet til fodring af kalve.
Det nye produkt, Axcelera, skaber sin egen kategori for foderemner, da det bedst kan beskrives som ”mælk på pilleform”. Som supplement til den normale mælkefodring kan det øge tilvæksten, og netop kviekalvens tilvækst i de første måneder efter fødsel er vigtig for mælkeydelsen senere i livet.
Axcelera minder næringsstofmæssigt om mælk, men da foderet er på pilleform, ender det ikke som mælk i løben, men derimod i vommen, hvor det stimulerer en tidlig udvikling af drøvtyggerfunktionen.

- Kalve interesserer sig først for traditionelt kraftfoder to til tre uger efter fødsel, og reelt æder kalvene normalt intet tørfoder af betydning før dette tidspunkt. En unik fremstillingsproces gør det muligt at have et højt laktoseindhold i den pelleterede Axcelera – og det er netop laktosen, der vækker kalvenes interesse for foderet tidligt. Aktivering af vommen allerede få dage efter fødsel sikrer en god udvikling af drøvtyggerfunktionen og reducerer samtidig risikoen for diarré, siger Hans Chr. Christiansen, cand. agro. og udviklingschef hos Calvex.

Axcelera er udviklet og produceret af det engelske firma AB Neo, som allerede har succes med produktet på en række europæiske markeder og i USA.

Calvex præsenterer MælkeTaxa til grise
Som navnet antyder, er Calvex kendt for at forhandle udstyr og foder til kalve. Men på NutriFair bringer de for første gang et af deres kerneprodukter ind i farestalden hos svineproducenterne. Det er den kendte MælkeTaxa, som i modificeret form nu også tilbydes til farestalden.

Mange levendefødte grise med et stort vækstpotentiale gør ofte søernes mælkeproduktion utilstrækkelig. Tildeling af supplerende mælk giver pattegrisene adgang til ekstra næringsstoffer, der kan øge deres tilvækst.

- Ved at tildele ekstra mælk i farestien, kan der reduceres i antallet af ammesøer og der vil kunne fravænnes flere grise per so. Udover en reduktion i dødeligheden vil grisene også kunne fravænnes med en højere vægt, fortæller Hans Chr. Christiansen.

MælkeTaxaen er bygget i rustfrit stål og fås med tankstørrelser på 100, 150 og 260 liter.
- Det er nemt at røre mælkepulveret op med den indbyggede mixer, og styringen på varmelegemerne gør det muligt at udfodre mælkeerstatningen ved nøjagtig den temperatur, der ønskes. Ved udfodring gør det specialdesignede udfodringshåndtag og doseringspumpe det nemt at tildele grisene supplerende mælk.

Calvex fremviser deres nye MælkeTaxaer til grise på NutriFair, og Skive-virksomheden har store forventninger til messen efter et positivt 2017:
- NutriFair er et rigtig godt forum for os at være på, og vi tror på endnu en god messe. Der kommer de rigtige besøgende – folk der er interesserede i vores produkter og som har lyst til at handle, fastslår Hans Chr. Christiansen.

 

Kontaktperson:

Calvex udviklingschef Hans Chr. Christiansen

97537333

hcc@calvex.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk