Branche i strid medvind mødes på forårets Feriehusmesse

17. september 2020   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

I april 2021 er der messe i Fredericia for feriehusbranchen, som i 2020 er gået fra katastrofe til kanon

Feriehusbranchen kan se tilbage på et mildt sagt mærkeligt år, når der i foråret 2021 atter bydes velkommen til Feriehusmessen i Fredericia.

Corona-nedlukningen af Danmark skabte i foråret katastrofestemning i branchen: Hele 3,4 millioner udenlandske overnatninger mistede Danmark i første halvår af 2020.
Men siden juni er sol, sommer og smil vendt tilbage til det danske ferieland, som blandt andet har oplevet en rekord i antal feriehusovernatninger for juli måned: 4,8 millioner overnatninger er der tale om, otte procent flere end i 2019.

"Hvad udad tabes, skal indad vindes" kunne være årets motto i branchen, for de danske turister har mere end opvejet nedgangen af især tyske besøgende. Danske gæster stod for tre millioner overnatninger i juli - det er omtrent en fordobling i forhold til året før.

Samlet set halter den danske udlejning dog 17 procent bagud for årets første syv måneder. Men meget af det tabte kan nok hentes hjem i efteråret og december. Ved udgangen af juli var der i al fald booket 285.300 husuger for resten af 2020 - det er en fremgang på 27 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år, oplyser Feriehusudlejernes Brancheforening, som sammen med MESSE C arrangerer Feriehusmessen.

Fuldt betryggende afvikling
- Det er en branche, som i dén grad har genvundet optimismen, og det vil helt klart afspejle sig på Feriehusmessen 2021. Vi ser også, hvordan sommerhussalget er skudt i vejret de seneste måneder. Affødt af coronakrisen er der et stort nyt segment, som virkelig har fået øjnene op for, hvor værdifuldt og unikt det danske ferieland egentlig er, mener Charlotte Buus, projektleder i MESSE C Fredericia.

På Feriehusmessen mødes udlejningsbureauer, ejere og potentielle ejere af ferieboliger, virksomheder med produkter og services til drift og vedligehold, byggefirmaer, energikonsulenter med flere.

Hvordan coronasituationen er i weekenden den 24.-25. april 2021, er det i sagens natur svært at spå om.
- Men vi har i MESSE C de pladsforhold og den ekspertise, der skal til for at afvikle messen på fuldt ud betryggende vis. Vi oplever da heldigvis også en usvækket interesse fra udstillernes side, fastslår Charlotte Buus.


Kontaktperson:

Projektleder Charlotte Buus

27770046

cbu@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk