Bliv mesterbager i Sommersted

18. april 2016   |   Læratbage.dk  |  Flere pressemeddelelser

Har du langt til den nærmeste bager, eller vil du bare gerne selv kunne bage lækre brød derhjemme? I Sommersted kan du nu lære at bage brød ligesom en professionel mesterbager. Alle kan være med, lover Torben Busch, der er idémand til bagekurserne.

Har du ligesom mange andre danskere siddet klinet til skærmen, når Den Store Bagedyst er tonet frem med Mette Blomsterberg i spidsen? Så har du uden tvivl hørt meget om avancerede bageteknikker og set lækkert bagværk til enhver lejlighed. Ikke mindst i form af flotte brød med den helt rigtige krumme, en skorpe med bid og en luftig kerne.

Nu kan du komme på bagekursus i Sommersted, hvor du lærer at bage brød ligesom en professionel bager. Manden bag er selv udlært bager og har mere end 35 års erfaring med brød.

"Jeg er mere eller mindre født med dej i årerne," smiler Torben Busch, der er vokset op i et bagerhjem. For nyligt lancerede han Læratbage.dk, hvor det er muligt at booke plads på tre forskellige bagekurser. "Brød kan så meget – i hvert fald når det er lavet rigtigt. Og det er det, jeg gerne vil lære mine kursister, så de også hjemme i deres eget køkken kan bage fantastiske brød.

Lær bagerens professionelle tricks
Hemmeligheden bag et godt brød er ifølge Torben Busch ikke overraskende en blanding af kvalitetsingredienser og teknik. Med det på plads bliver du aldrig mere brødflov, lover han.

"På kurset lærer mine kursister bagerens egne tips og tricks til det perfekte brød. Det handler først og fremmest om teknik – og det kan alle lære. Derudover handler det selvfølgelig om at anvende gode råvarer og de rigtige hjælpemidler," fortæller Torben Busch, der til daglig arbejder som produktudvikler og testbager hos Valsemøllen i Esbjerg.

"Alle kan være med, og kurserne foregår i et ganske normalt hjemmekøkken," understreger han. "Godt nok et køkken med fire almindelige ovne samt plads og udstyr til otte kursister. Men det er vigtigt for mig, at kursisterne kan omsætte deres nye viden til lækre brød, når de kommer hjem i deres eget køkken, hvor de sikkert heller ikke har alt muligt avanceret udstyr til rådighed," afslutter Torben Busch.

Han er klar til at tage imod de første kursister lørdag den 30. april, hvor der stadig er ledige pladser til kurset "Lær at bage med fuldkorn". Tilmeldingen foregår på www.læratbage.dk.

Fagmandens fem gode bagetips
  • Vælg gode råvarer
  • Følg opskriften
  • Vej alle ingredienserne af
  • Brug et termometer
  • Slå ikke større brød op, end du kan bage

Om Læratbage.dk
Læratbage.dk afholder bagekurser, hvor op til otte kursister kan komme og lære at bage brød som en professionel bager. Første kursus afholdes lørdag den 30. april, hvor temaet er fuldkorn. Øvrige kurser fokuserer på hhv. bagning med surdej og bagning af italienske brød.

Kommende kurser:

  • Lær at bage med fuldkorn: 30. april
  • Lær at bage med surdej: 4. maj
  • Lær at bage italienske brød: 28. maj
Læs mere på www.læratbage.dk