Bjarke Bundgaard og Søren Kühlwein Kristiansen tildelt Den danske Ølpris 2015 på Ølfestival® 2015.

29. maj 2015   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Hvert år uddeles Den danske Ølpris til en person, organisation eller virksomhed, der har gjort en stor og engageret indsats for at vise mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden.


I år gik prisen til Bjarke Bundgaard, specialkonsulent på Husbryggeriet Jacobsen, og direktør Søren Kühlwein Kristiansen, Hotel- og Restaurationsskolen i København

I Danske Ølentusiaster tror og håber vi, at øl og mad bliver et stort område fremover. Takket være Bjarke Bundgaard og Søren Kühlwein Kristiansen bliver det i fremtiden endnu mere interessant at gå på restaurant for os øl elskere.

Bjarke har nemlig sammen med en række faglærere på Hotel- og Restaurationsskolen og med loyal og entusiastisk støtte fra Søren Kühlwein Kristiansen sørget for, at fremtidens kokke og tjenere ved mere om øl og øllets mange gastronomiske fordele

Kokke- og tjenereleverne har gennemgået kurser i brygning, bryggerhistorie og sensorik. Over 1000 kokke- og tjenerelever har fulgt uddannelsen på Hotel- og Restaurationsskolen om øl og mad.

Heldigvis fortsætter Bjarke det gode samarbejde med Hotel og Restaurationsskolen, så endnu flere tjener- og kokkeelever kan få øjnene op for det gode øls mange gastronomiske muligheder. Som en del af uddannelsen i øl og mad på Hotel og Restaurationsskolen er der udgivet to bøger om øl og mad,  ”Humlen af gastronomi 1” og ”Humlen af gastronomi 2. ” Begge bøger er proppet med lækre opskrifter, som kokkeleverne selv har komponeret.

Bjarke Bundgaards og Søren Kühlwein Kristiansens initiativ er ekstraordinært, for normalt er øllet nærmest ikke-eksisterende i undervisningen på de 13 erhvervsskoler for kokke og tjenere i Danmark. Vin dominerer totalt undervisningen i drikkevarer på erhvervsskolerne. Det er et område Danske Ølentusiaser vil kæmpe for at ændre.

Vi til kæmpe for at tænke gastronomi og øl mere sammen, og her er en ændring af vaner, kultur og viden hos kokke og tjenere afgørende vigtig.

Med Den danske Ølpris sender Danske Ølentusiaster hermed en stor tak til Bjarke og Søren for at have vist vejen for uddannelse i øl og mad på erhvervsskolerne.

Den danske Ølpris 2015 blev uddelt fredag d. 29. maj kl.16.00

 

Yderligere oplysninger ved henvendelse Danske Ølentusiasters

Landsformand
Anne Lise Knørr, anne.lise.knoerr@ale.dk tlf. 24 64 40 79

eller

Pressekontakt  
Anne-Mette Meyer Pedersen anne-mette.meyer@ale.dk  tlf. 61 30 17 62

Årets danske Ølpris er uddelt siden 2002. De tidligere modtagere er:
2002 Brygmester og Æresmedlem Peter Klemmensen
2003 Bryggerfamilien Rasmussen (Refsvindinge)
2004 Forfatter og foredragsholder Torben Mathews
2005 Håndbrygger-portalen Haandbryg.dk
2006 Gastronomisk iværksætter Claus Meyer
2007 Forfatter og foredragsholder Carsten Berthelsen
2008 De 5 initiativtagere til dannelsen af Danske Ølentusiaster:
Anders Evald, Arne Slej, Ole Madsen, Poul Ladefoged og Søren Houmøller
2009 Gitte K. Bjørn for arbejdet med Humleprojektet
2010 Per Kølster for arbejdet med malt og humle
2011 William Frank for hans utrættelige arbejde for at højne kvaliteten på øl
2012 Torben Steenberg, for arbejdet for Danske Ølentusiaster
2013 Mikkel Borg Bjergsø, for års arbejde for det gode øl
2014 Ny Nordisk Øl, for rammerne for skabelsen af Ny Nordisk Øl
 

 

Kontaktperson:

Anne-Mette Meyer Pedersen

61 30 17 62

anne-mette.meyer@ale.dk

Afsender:

Anne-Mette Meyer Pedersen

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk