Bedre demokratiske samtaler (Ny bog)

09. november 2017   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

Hvad vil det sige at kunne tale? Sammen? Og frit? Og hvorfor forudsætter det også tavshed?

Samtaler skaber og ødelægger liv. Samtaler åbner for verden ved at lukke for den. For at kunne samtale er vi nødt til at dyrke tavsheden. Vi kan kun sikre ytringsfriheden ved at begrænse den.

Tal! – sammen handler om sådanne paradokser i samtaler, som vi ikke kan løse, men som vi alligevel må forsøge at løsne op for. Ved at forstå, hvordan vi kan begrunde vores talehandlinger og talefrihed, kan vi se, hvilken magt talen har, og hvordan vi kan blive bedre til at tale på en måde, der åbner for rummelige fællesskaber, hvor flest muligt har indflydelse, og hvor vi gennem vores forskellighed udfordrer hinanden til en bred, nysgerrig og nuanceret forståelse af forhold i verden.

Bogen kan læses af alle, der har et ønske om at stoppe op i samtalen og vende blikket mod selve samtalens betingelser. Det være sig den almindeligt nysgerrige lægperson, der går og undrer sig over de kræfter, der er på spil i samtalen; det være sig kommunikationsprofessionelle (for eksempel indenfor journalist- og kommunikationsfagene), der ønsker at få en større refleksiv forståelse for, hvad der er på spil i deres faglige praksis; eller politikere, humanister og bloggere.

Tal! – sammen
Af Ejvind Hansen
160 sider – 198 kr.
Findes også som e-bog  

Ejvind Hansen er chefforsker i journalistisk filosofi ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han underviser i forholdet mellem demokrati, kommunikation og teknologi. Han har tidligere på dansk udgivet bogen Kugleregn møder kuglepen (2016), hvori han diskuterer ytringsfrihedens rolle i mødet med terroristerne, og Ytringsfriheden til forhandling (2013), hvori danske forskere stak et spadestik ned i ytringsfrihedens tabubelagte fundament.

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77, th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://www.forlagetmindspace.dk