Barakkerne

02. april 2007   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Barakkerne er en fortælling om livet i et socialt boligbyggeri i København under 2. verdenskrig. Karlo Andersen tegner et farverigt portræt af hverdagslivet for barakkernes indbyggere, der alle tilhører den fattigste del af samfundet.

Karlo Andersen: Barakkerne
87-91844-xx-x
136 sider
179 kr.
Kan købes hos alle boghandlere
Udkom d. 30. marts 2007

Til anmeldelse


Barakkerne er en fortælling om livet i et socialt boligbyggeri i København under 2. verdenskrig. Karlo Andersen tegner et farverigt portræt af hverdagslivet for barakkernes indbyggere, der alle tilhører den fattigste del af samfundet. Han fortæller om de problemer beboerne bliver konfronteret med dagligt, men også om sammenholdet og atmosfæren, der, trods de dårlige kår synes at indeholde noget specielt. Romanens hovedperson beskriver, hvordan barakkerne nærmest bliver betragtet som en by i byen og fortæller om mødet med en omverden, der ikke er i stand til at betragte ham som andet end ’barakyngel’. Romanen er ikke rørstrømsk eller sentimental, men levende og skarp i beskrivelsen af de mange skæve eksistenser, der beboer de berygtede barakker.

Karlo Andersen (f. 1914) er nok Danmarks ældste aktive forfatter. Han har udgivet adskilige bøger og er meget alsidig i sin emnebehandling. Blandt andre har han skrevet romanen ’Uden nåde’, der handler om den rumænske præsident Ceausescus fald, samt ’Pizzicato’, der følger et instruments dramatiske tilværelse gennem 200 år. I denne roman, der foregår i Valby, tegner forfatteren et interessant billede af et udsnit af Danmarks historie, som hovedstadens lavere klasse oplevede den. Karlo Andersen vedbliver at føje til et interessant og mangfoldigt forfatterskab.Yderligere informationer fås hos Forlaget Underskoven, tlf. 33 15 05 15

Med venlig hilsen

Rie Kooistra

rie@underskoven.dk

Kontaktperson:

Rie Kooistra

33 15 05 15

rie@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Hyskenstræde 10
1207 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk