BOAT SHOW sætter unge sejlerdrømme på skemaet

10. januar 2017   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Skoler med sejladslinjer sætter unge stævne den 2. marts i Fredericia – de kan bl.a. opleve Emil Erichsen, prøve SUP-board og møde jævnaldrende med saltvand i blodet

Alle sejl sættes til, når en håndfuld samarbejdspartnere med maritim profil byder på ”Ungdommens Eftermiddag” torsdag den 2. marts på Fredericia BOAT SHOW 2017.

I og omkring et knap 300 kvm. stort bassin centralt i bådudstillingen sættes der fokus på de unikke oplevelser, som livet til søs kan give de unge – hvad enten det er konkurrence, langfart eller ”bare” hyggesejlads, de bliver draget af.

- På vores skole har vi hver dag 100-130 elever på vandet i gennemsnit, og det er fantastisk at opleve glæden ved at være sammen om aktiviteter til søs, og den motivation og læring, det giver de unge, fortæller Olav Storm. Han er initiativtager til ”Ungdommens Eftermiddag” og til daglig forstander på Ranum Efterskole College i Nordjylland, hvor sejlads, dykning og Water Performance er nogle af de mest populære profilfag på skolen.

Olav Storm ønsker at udbrede glæden ved at sejle til endnu flere i den yngre generation, og på BOAT SHOW har han allieret sig med ”kollegerne” på Hou Maritime Efterskole, Oure Kostgymnasium, Venø Efterskole og Aalborg Sportshøjskole. Desuden er Dansk Sejlunion, som har en åbenlys interesse i at sikre ”fødekæden” af nye sejlere, ind over, og tilsammen har parterne sammensat et brag af en eftermiddag fra klokken 12 til 18.
Hensigten er at inspirere, informere og generelt vise de unge besøgende nogle forskellige veje ind i sporten, eksempelvis via efterskoler, højskoler, gymnasier, sejlerskoler, lokale klubber etc.

Eventyreren Emil Erichsen fortæller
Hvis nogen har formået at vække hede sejlerdrømme hos både unge og gamle, så er det familien Beha Erichsen i successerien ”Kurs mod fjerne kyster”. Til ”Ungdommens Eftermiddag” har Ranum Efterskole lavet et scoop – de har nemlig engageret Emil Erichsen til at komme og fortælle om togtet med Havana og om de eventyr, sejlerlivet kan åbne for.

I det store bassin kan modige unge prøve kræfter med SUP-boards, og ”på land” kan de udfordre hinanden på wakeboard-simulatoren. Skolerne byder også på modeshow, konkurrencer i sømandskab og sejlerbio med film fra skoleture til Grækenland og Kroatien.
Desuden vil der være en række elever til stede, som kan fortælle om deres erfaring og oplevelser med livet på vandet.

Skolerne har stande alle syv messedage, hvor man kan få information om deres linjer og tilbud. Peter Gordon, forstander på Hou Maritime Efterskole, ser frem til dagene i Fredericia og ikke mindst ”Ungdommens Eftermiddag”:
- Vi glæder os til at vise os frem og prøve at formidle den begejstring og passion, vi oplever hos eleverne. Hvis de bare har en time fri, så bruger de den ofte til lige at smutte på vandet, og det fortæller jo alt. Vi vil blandt andet berette om vores J80-både, som bruges til matchrace, togter og fleetsejlads året rundt, beretter Peter Gordon, hvis skole også hvert år er vært for ”DM for efterskoler”.

Selv om skolerne i princippet er konkurrenter, så er deres tilbud og profiler så forskellige, at de nærmere supplerer hinanden, mener Olav Storm.
- Jeg er overbevist om, at vi kan løfte hinanden med et tiltag som dét torsdag den 2. marts, og jeg glæder mig rigtig meget til, at det går løs, slutter han.

Fredericia Boat Show finder sted den 24.-26. februar og 2.-5. marts 2017. Se mere på www.boatshow.dk.
 

Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk