”Alle skal have en uddannelse”

24. juli 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

På torsdag d. 30. juli dumper der brev ind ad brevsprækken hos de tusindvis af unge danskere, der er søgt ind på en videregående uddannelse. Desværre vil en pæn andel blive mødt af et afslag når de åbner konvolutten. Kritisk midt i krisetiderne, mener SF Ungdom.

I disse dage venter tusindvis af unge på at få at vide, om de er blevet optaget på deres studie, men mange vil få afslag. Det er kritisk her midt i krisetiderne, mener SF Ungdom.

På torsdag d. 30. juli dumper der brev ind ad brevsprækken hos de tusindvis af unge danskere, der er søgt ind på en videregående uddannelse. Desværre vil en pæn andel blive mødt af et afslag når de åbner konvolutten.

”Det er katastrofalt, at unge ikke kan få sig en uddannelse – særligt i disse år. Vi ved, at det er svært at få arbejde lige nu, og vi ved, at vi får brug for masser af højtuddannet arbejdskraft om 15-20 år. Derfor er det jo bare med at få uddannet så mange som muligt nu, for alternativet er jo, at de unge ryger på dagpenge, eftersom det er utroligt svært at få et arbejde,” udtaler SF Ungdoms landsformand, 21-årige Pelle Dam.

Han mener, at den danske regering burde lade alle, der vil, få sig en uddannelse.

”For mig at se må det være en politisk opgave at sikre, at alle unge får sig en uddannelse. Det har regeringen jo også selv sat sig fine målsætninger om. Men det går altså for trægt – og når der nu er mange, der søger ind i år, så burde man jo bare prise sig lykkelig og lade dem komme i gang i en fart,” udtaler Pelle Dam.

Tal fra Den Koordinerede Tilmelding viser, at 18,9 procent flere end i 2008 i år har søgt ind på en videregående uddannelse. Fremgangen glæder SFU-formanden, der dog samtidig gør opmærksom på, at frafaldet fra de videregående uddannelser er steget gevaldigt under den borgerlige regering.

”Vi har jo set i mange år nu, helt tilbage fra Nyrup-regeringens tid, at der procentvis er færre, der gennemfører deres uddannelse. Og der må vi sige, at det er et klart symptom på, at vejledningen er alt for svag. Det burde man gøre noget ved fra politisk hold, men undervisningsminister Bertel Haarder lukker desværre øjnene for problemet,” forklarer Pelle Dam.

For flere informationer eller supplerende udtalelser:
Kontakt SF Ungdoms landsformand Pelle Dam på mobil 21 45 50 29 eller mail pelle@sfu.dk.

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation med over 3200 betalende medlemmer. SFU fylder 40 år i år og SFU’s moderparti er Socialistisk Folkeparti.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bor på Amager med sin kæreste. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk