Afrika og julen flettes sammen på Kreative Dage

24. maj 2016   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Nordens største kreative messe i Fredericia byder blandt andet på julehjerte-workshops med Johan Rosenkilde og pileflet med et afrikansk twist

”Skal vi klippe vores julehjerter sammen?”
Sådan cirka lyder opfordringen fra Johan Rosenkilde, når han hver dag under ”Kreative Dage” i Fredericia afholder workshops i fremstilling af unikke julehjerter, og hvor de besøgende kan komme og flette med. Han har også en stand på messen, som er den største af sin slags i Norden.

Den unge papirkunstner har siden barndommen været fascineret af julehjerter og origami, og hans kreationer er ofte overraskende i form og farver.

I december 2015 havde Johan Rosenkilde således en julekalender på Facebook, hvor han hver dag præsenterede et nyt julehjerte-design, som folk kunne prøve kræfter med. Skabelonerne og instruktionerne kan alle hentes på hans hjemmeside, www.julehjertedesign.dk, hvor der også er råd og software, der gør det let at designe egne julehjerter.

I julekalenderen var der både et Darth Vader-julehjerte, et ovalt julehjerte, et hjerte med 3D-effekt samt nogle med ”orkan” og ”blød karamel”-temaer.

Den fingernemme julehjerte-entusiast er uddannet matematiker og er til daglig adjunkt på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Så det falder ham let at ”udregne” komplicerede mønstre og skabeloner til sine designs.

International kurvemager
Kreative Dage byder også på flet af en lidt anden karakter, nemlig pileflet. Ane Lyngsgaard fra ”Pileriet” har arbejdet fuldtids som kurvemager og underviser på kurser siden 2000, og hun har deltaget i projekter og studierejser i blandt andet Tyskland, England, Irland, Frankrig og Canada.

Det er dog især Afrika, der har stjålet Ane Lyngsgaards hjerte, og hun har deltaget i flere projekter sammen med kvinder i blandt andet Zambia og Zimbabwe.

På Kreative Dage kan man opleve to foredrag med den dygtige og berejste kurvemager: Det ene handler om netop Zimbabwe og fortæller om forløbet fra at blive hyret til at lave et nyt design i lokale materialer, til det færdige produkt står klar til salg i Zimbabwe. Forløbet går over tre år.

Det andet handler mere generelt om Ane Lyngsgaards virke som kurvemager:
- Jeg fortæller om processen fra at drømme om pil og kurve, til et fuldt liv med flet, innovation, rejser og undervisning jorden rundt med mit fag, lyder det fra Ane Lyngsgaard, som også udstiller nogle af sine værker på messen.

Kreative Dage, som finder sted den 28.-30. oktober 2016 i MESSE C, Fredericia, blev sidste år besøgt af 21.000 gæster. Se evt. mere på www.kreativedage.dk.