AKTION IMOD SKOLEREFORM kl. 15 I DAG

08. december 2010   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Regeringen har netop præsenteret sit udspil til en folkeskolereform - SF Ungdom tager afstand og aktionerer i dag kl. 15 i København.

Aktion i dag kl. 15 på Højbro Plads/v. Storkespringvandet i København: Regeringen vil behandle skoleelever som burhøns! Mere info: Kontakt Pelle Dam, mobil 21 45 50 29

Står det til regeringen skal der være flere elever i skoleklasserne og gives karakterer allerede i sjette klasse. Danmarks største ungdomsparti, SF Ungdom, er alt andet end tilfredse. Landsformand Pelle Dam:

"Den danske folkeskole sakker bagud i forhold til resten af verden. Undervisningsministeren siger, at "det haster med en massiv indsats". Det er jeg enig med hende i - men regeringen har jo haft ni år til at gøre en indsats!"

Mange af de konkrete forslag i udspillet er "helt i skoven", mener Pelle Dam. Han forklarer, at det ikke hjælper noget at give elever karakterer allerede i sjette klasse - "man bliver jo ikke dygtigere af at få en karakter," siger han. Også forslaget om at afskaffe loftet på 28 elever pr. klasse tager han skarpt afstand fra:

"Ministeren siger godt nok, at det ikke er en spareøvelse, men hvorfor så overhovedet gøre det? Resultatet bliver flere megaklasser og dermed mindre tid til den enkelte elev og dårlige indeklima. Sådan får vi altså ikke skabt en bedre folkeskole," udtaler Pelle Dam.

SF Ungdom går i dag på gaden med en aktion i København. Her vil en gruppe unge blive stuvet sammen bag et hønsenet for at illustrere, at regeringen behandler skoleeleverne som burhøns.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk