E-mail

Password

 

Pressesystemet ApS
Axel Gruhns Vej 2B
8270 Højbjerg


CVR: 34713316

 

  Dankort 
  Visa 
  Visa Electron 
  Master Card 
  Maestro 
  JCB 

Handelsbetingelser

 

Publiceret den 23. november 2016

986 elever i Region Sjælland har undervisning i meg

Nye tal fra undervisningsministeriet viser, at 8000 elever landet over sidder i såkaldte megaklasser. Alene i Region Sjælland bryder 12 kommuner reglerne. Her møder 986 elever hver morgen ind i de stopfyldte klasselokaler. Danske Skoleelever i Region Sjælland opfordrer til øjeblikkelig handling.

"Hvordan forestiller de her kommuner sig, at en skolelærer kan undervise så mange elever tilfredsstillende? Vi har sagt det her i mange år og alligevel bryder kommunerne bevidst lovgivningen. Politikerne bruger mange kræfter på at tale om disciplin og ro og orden i skolen, måske de skulle starte med at se på de vilkår de tilbyder os elever", udtaler Oscar Fertin, formand for Danske Skoleelever i Region Sjælland.

Danske Skoleelever, der er elevernes interesseorganisation, har nu kontaktet både Statsforvaltningen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, med henblik på, at politikerne en gang for alle får ryddet op i det her.

"De her tal bekymrer mig på flere plan. Undervisningens kvalitet hænger jo altså også sammen med, hvor mange elever der er i en klasse. Mange elever mister koncentrationen og når alle ikke får den rette opmærksomhed, så daler motivationen." forklarer Oscar Fertin.

Danske Skoleelever i Region Sjælland opfordrer nu de sjællandske borgmestre til at få strammet op på de her forhold. "Det er deres ansvar at sikre en ordentlig og god skole for alle elever. Det må de da kunne garantere." afslutter Oscar Fertin.

 

Svaret til Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg kan læses her: http://www.ft.dk/samling/20161/almdel/buu/spm/62/svar/1360475/1690271.pdf

For yderligere kommentarer:
Oscar Fertin
Formand, Danske Skoleelever i Region Sjælland
60402046
osf@skoleelever.dk


Kontaktperson:

Oscar Fertin

Telefon: 60402046

osf@skoleelever.dk

Afsender:

Danske Skoleelever

Telefon: 70220033

Agerskellet 3

8920 Randers NV

dse@skoleelever.dk

http://www.skoleelever.dk