3F Ungdom: Skaf os en reel praktiskpladsgaranti

20. november 2010   |   3F Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

I manglen på praktikpladser redder skolepraktikken ikke kun mange unges uddannelse, men også samfundsøkonomien. Derfor ser 3F Ungdom med stor skepsis på, at regeringen stadig sidder på hænderne og ikke giver os en reel praktikpladsgaranti.

Det er bestemt ingen nyhed, at det står sløjt til med praktikpladssituationen i Danmark. Over 10.000 unge står i kø for at få en praktikplads, og regeringen foretager sig intet for at indfri den garanti, som de har givet ungdommen.

 

”Manglen på faglært arbejdskraft er stigende over de næste mange år, og derfor forstår vi ikke, at regeringen sidder på hænderne. Det ligner en regering, som ikke vil ungdommen – eller fremtiden for den sags skyld, ”udtaler Peter Bøgh, formand for 3F Ungdom, og han forsætter: ”Regeringens målsætning om, at 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse, ligner kun flotte ord på et papir, når der ingen konkret politik er bag dem.”

I finanskrisen tegn skal der fokuseres på løsninger på praktikpladsproblemet, som gavner samfundsøkonomien. Sammenligner man lønniveauet ligger faglærtes lønninger generelt højere set i forhold til ufaglærte[1]. Derfor opfordrer 3F Ungdom regeringen til at øge muligheden for skolepraktik således, at vi får en reel praktikpladsgaranti.

”Vi mangler flere folk i arbejde og flere skattekroner i statskassen for at redde os ud af denne krise. Derfor giver det klart mening for os at investere i skolepraktikken.” udtaler Peter Bøgh.  ”Det er klart vi ser helst, at unge kommer i praktisk hos en mester, men hvis vi skal sikre samfundet, de unge og dække manglen af faglært arbejdskraft, så er det nu vi skal handle,” afslutter han.

Henvendelse kan ske til Peter Bøgh, formand for 3F Ungdom, på telefon 20 12 96 80.


[1] Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, 20.11.10: ”Milliongevinster af skolepraktik”, http://www.ae.dk/analyse/milliongevinster-skolepraktik

Kontaktperson:

Peter Bøgh

20129680

peter.bogh@3f.dk

Afsender:

3F Ungdom

Kampmannsgade 4
1790 København V

20129680

peter.bogh@3f.dk