3F Ungdom: Danmarks presse er højreorienteret og akademisk

26. maj 2011   |   3F Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Den danske presse er for akademisk og højreorienteret, og glemmer at være kritiske på vegne af størstedelen af danskernes. Derfor erklærer 3F Ungdom sig enig med socialdemokraternes finansordfører.

3F Ungdom har erklæret sig enig med socialdemokraternesfinansordfører, som beskylder den danske presse for at være for højreorienteret. Ligeledes mener 3F Ungdom, at pressen har glemt størstedelen afdanskerne. Den seneste udvikling blandt mediernes brug af politiskekommentatorer har betydet, at de kritiske briller er blevet taget af, ogerstattet af de spin-brillerne.

Derfor mener 3F Ungdom, at pressen har flyttet sig til et akademiskniveau, som glemmer størstedelen af den danske befolkning; de almindeligearbejdere. Pressen er gået fra at være borgernes talerør til at være manege forspin og analyse af de politiske træk. I stedet burde pressen forholde sig til detpolitiske indhold, og hvilke betydninger det har for de almindelige arbejderes hverdag.

”Jeg forstå udmærket, atfærre danskere synes at politik ikke er interessant, og dermed ikke blander sig,hverken med deres stemmeret eller muligheden for at råbe op” udtaler PeterBøgh, formand for 3F Ungdom og fortsætter ”nårselv pressen er stoppet med at interessere sig for det politiske indhold, oghellere vil diskutere hvilke driblinger politikkerne laver, får det den konsekvens.”

For yderligere kommentarerkan Peter Bøgh kontaktes på 20 12 96 80 eller peter.bogh@3f.dk.

Kontaktperson:

Peter Bøgh

20129680

peter.bogh@3f.dk

Afsender:

3F Ungdom

Kampmannsgade 4
1790 København V

20129680

peter.bogh@3f.dk

http://www.3fungdom.dk